(Avisa Nordland): I juni omtalte Avisa Nordland at Daniel Furnes saksøker Otto Robsahm fra Lier – kjent som «Sinnasnekker'n».

Dette etter at duoen startet opp Trust Technologies AS i Bodø tilbake i 2019. Mens Robsahm fungerte som styreleder i selskapet, var Furnes daglig leder.

Les også: Dette skjer med «God kveld Norge» når Marte Bratberg går ut i mammaperm

Begge hadde hver sin aksjepost på 50 prosent i Trust Technologies AS.

– Alt har et opphav i et selskap de drev sammen i Bodø. De ble enige om å slutte. Team Otto kjøpte selskapet, men det ble strid om kjøpekontraktens gyldighet, sa Furnes' advokat, Trond-Ivan Blomsø, da Avisa Nordland kontaktet ham i juni.

Millionkrav

Nå er kravet fra Furnes kjent gjennom sluttinnleggene i tvisten. Furnes krever til sammen seks millioner kroner fra TV-profilen.

Kravet kommer som følge av at Robsahm og Furnes avtalte at førstnevnte skulle kjøpe bodømannen ut av selskapet. I etterkant har Robsahm ønsket å heve kjøpet.

Prisen for aksjene var satt til totalt seks millioner kroner.

I sluttinnlegget fra Robsahms advokat, Hugo R. Hansen, hevdes det at Furnes som daglig leder har tilbakeholdt informasjon om Trust Technologies AS i forkant av TV-profilens kjøp av Furnes' aksjer.

Les også: MotoGP-profil Miguel Oliveira giftet seg og venter barn med sin stesøster

Furnes' advokat, Trond Ivan Blomsø, hevder på vegne av sin klient at Robsahm ble informert om alle relevant opplysninger om selskapet, og at den andre partens påstander er grunnløse.

Tvisten går for retten i Salten og Lofoten tingrett i månedsskiftet august/september. Under forhandlingene skal totalt åtte personer vitne for retten.

Enda en tvist

I slutten av oktober møtes de tidligere samarbeidspartnerne igjen, denne gangen i tingretten i Drammen. I dette tilfellet har Furnes selskap Df Eiendom saksøkt Robsahm personlig.

Tema for rettssaken er tilbakebetaling av et lån ifølge tingrettens saksliste. Da Avisa Nordland var i kontakt med advokat Blomsø i juni, sa han at lånet er på 300.000 kroner.