Gå til sidens hovedinnhold

Tidligere forskning gir varsko: Hjemmeværende arbeidere kan bli mindre forfremmet enn de som jobber på kontoret

Jobber du hjemmefra blir du lettere glemt enn de som jobber på kontoret, og kan da ha mindre sjanse til å bli forfremmet.

Korona-pandemien har i stor grad påkrevd at de som kan, jobber på hjemmekontor. Men noen får av ulike grunner fortsatt mulighet til å jobbe på kontoret. Medarbeidere som jobber på kontoret har større sjanse for å få en forfremmelse enn de som jobber hjemmefra, viser forskning skrevet Nicholas Bloom, økonomiprofessor ved Stanford.

Pandemien har gjort det åpenbart for flere selskap at det er mulig å ha hjemmekontor og fortsatt få jobben gjort. Men vil den nye arbeidshverdagen kunne slå uheldig ut for de som forblir på hjemmekontor i større eller mindre grad også etter pandemien? Tidligere forskning om hjemmekontor kan tyde på det.

Les også: Ny undersøkelse: En av to vil ha hjemmekontor etter koronakrisen

Mer produktive hjemme

BBC skriver for eksempel om Mike Ali, som begynte å jobbe hjemmefra i 2016. Han sier til BBC at har tror selskapet han jobbet for i stedet for å sparke han, ville bruke han som testkanin for en hjemmekontor-tilværelse.

Kollegene glemte ofte å ringe han inn i møter og sa at de ikke klarte å sette opp de digitale løsningene for han, for at han skulle kunne delta.

Forskningen er fra 2015 og viser til et kinesisk reiseselskap med 16.000 ansatte. De ansatte ble tilfeldig valgt til å jobbe enten hjemmefra eller på kontoret.

Les også: Helsetoppene etter ett år med korona: - Det var noe av det vanskeligste på det tidspunktet

Resultatene var at de som jobbet hjemmefra jobbet tretten prosent mer på samme tid enn de på kontoret. De ble også mindre utslitt og hadde større arbeidsglede, men mengden forfremmelser sank.

Bloom sier til BBC at det var rundt halvparten av forfremmelsene som ble gitt til de som jobbet hjemmefra mot de som var på kontoret.

Kjappere glemt

Han viser til at det er to hovedgrunner til denne nedgangen for de som jobber hjemmefra:

  • De får ikke utviklet forhold og ledelses-evner like lett, eller får ikke vist fram disse ferdighetene.
  • De får ikke møtt de overordnede som gir forfremmelser ansikt til ansikt, i motsetning til hva de som er på kontoret får.

Iona C. Cristea, en ekspert innenfor dette feltet, sier til BBC at det er en underbevisst favorisering. Hun forteller at det ikke blir gjort med vilje, og at selv om man vet på et visst nivå at den hjemme jobber like hardt, kommer ikke navnet på personen opp når man tenker på å forfremme noen. Synlighet spiller en viktig rolle i å komme seg framover.

Les også: Følelsen av å ha satt livet på vent

Til og med når ansatte har dårlige dager er det viktig å bli sett, skriver BBC. Selv om man sliter på jobb, så er man fortsatt der. Sjefen ser deg og tenker «jeg ser henne slite, men hun er her, og hun jobber hardt», sier Cristea.

Når man jobber hjemmefra er det større sjanse for at den samme sjefen bare ser på resultatet, ikke arbeidet det tok. Sjefen tenker ubevisst kanskje ikke på hvor hardt du har jobbet for å komme deg dit.

Kan bli mer normalt etter pandemien

Nettavisen meldte tidligere denne uka at en av to vil ha hjemmekontor etter koronakrisen, og at flere bedrifter planlegger å fortsatt benytte hjemmekontor etter landet åpnes igjen.

Halvparten av de spurte vil fortsette med hjemmekontor noen dager, som de selv ønsker. Èn av ti vil ha hjemmekontor noen faste dager i uken, og bare fire prosent vil jobbe hjemmefra fast.

Også i USA er det mange som planlegger å holde på hjemmekontoret etter pandemien. Forsker Nicholas Bloom skriver i en artikkel for Stanford at de aller fleste selskapene han har snakket med planlegger å fortsette med hjemmekontor etter koronakrisen.

Han skriver at de fleste bedriftene planlegger å benytte hjemmekontor mellom en og tre dager i uken og at arbeidstakerne må inn på kontoret resten av dagene.

Etter pandemien

Bloom forteller til BBC at dette, for øyeblikket, ikke er noe problem ettersom alle som kan jobber hjemmefra. Han understreker allikevel at når landet åpner opp igjen vil problemet med forfremmelser være mer relevant enn noen gang.

Bloom fortsetter med å si at han selv er delvis uenig med artikkelen han skrev for Stanford, da ny forskning har endret meningen hans. Det er ikke tilfeldig hvem som velger, og ønsker å jobbe hjemmefra, mener han.

Les også: NTNU-forskere tror de har funnet mulig koronamedisin

- Foreldre, folk med nedsatt funksjonsevne og kvinner viser alle å ha større preferanse for å jobbe hjemmefra, forteller Bloom til BBC.

Han sier at det som kan skje hvis alle disse gruppene får være hjemme, er at de single, unge og ambisiøse mennene som i størst grad er igjen på kontoret, vil skyte fart karrièremessig foran de som jobber hjemmefra. Om et par år vil vi da potensielt ha veldig lite mangfold i lederstillinger rundt omkring.

- Den enkle løsningen er å ha samme avtale for alle ansatte, enten jobber alle hjemmefra, eller så er alle på kontoret.