Markus Nikolai Grønberg (23), som vant sesong 14 av «Paradise Hotel», er dømt til fire år og fem måneder i fengsel for voldtekt. Det bekrefter Grønbergs forsvarer overfor VG.

– Min klient står fast på det han har hevdet, at han ikke har gjort dette. Han har ikke hatt noen form for seksuell omgang med fornærmede, sier forsvareren, og legger til at klienten hans, som nekter straffskyld, vil anke saken til lagmannsretten.

Les mer om saken her!

Motstridende forklaringer

I tiltalen heter det at Grønberg skal ha skaffet seg seksuell omgang ved vold eller truende atferd.

Han skal også ha slått fornærmede i ansiktet to ganger, og fornærmede var under seksuell lavalder da voldtekten skal ha funnet sted. Saken gikk for retten før jul, der Grønberg og fornærmede hadde svært motstridende forklaringer.

Les også: Voldtektstiltalt «Paradise Hotel»-vinner innrømmer løgn: – Jeg ville bli kjendis

Mens fornærmede hevdet de to først hadde hatt samleie frivillig, nektet Grønberg for noe som helst seksuell kontakt.

De to var også uenige om hva som hadde skjedd på festen der fornærmede hevdet å ha blitt voldtatt, både hva gjelder hvordan de hadde opprettet kontakt og hva som skjedde da de møttes.

Grønberg nektet også for at han visste at fornærmede var 14 år gammel på daværende tidspunkt, noe hun hevder hun fortalte ham.

Ba om fire år og fem måneder

Dommen Grønberg nå har fått er den samme som aktor ba om den siste dagen i retten før jul.

Aktor var overbevist om at realitydeltakeren var skyldig, til tross for at det ikke finnes tekniske bevis. Hun mente fornærmedes forklaring kunne bekreftes av flere, i motsetning til Grønbergs. I retten kom det frem at Grønberg hadde endret forklaringen sin flere ganger fra de første politiavhørene til rettssaken startet.

Les også: Voldtektstiltalt realitydeltaker tok til tårene i retten: – Avisene har forhåndsdømt meg

Aktor påpekte også at forklaringen til et av vitnene, som er en nær venn av tiltalte, med tiden hadde blitt likere tiltaltes forklaring.

Fornærmedes bistandsadvokat ba også om en oppreisning til sin klient på mellom 150 og 170.000 kroner. Tiltaltes forsvarer mente på sin side at hans klient burde frifinnes på grunn av mangel på bevis.

Løy til produksjonen

Grønberg deltok som nevnt i «Paradise Hotel» i 2021, der han også stakk av med seieren.

Da han reiste til Mexico for å spille inn programmet, var han siktet i saken. Tross dette satte han seg på flyet. Han fortalte aldri produksjonen at han var siktet i en alvorlig straffesak, og ble etter det Nettavisen erfarer derfor fratatt pengepremien.

I retten forklarte han hvorfor han meldte seg på realityprogrammet mens han var under etterforskning.

Les også: «Paradise Hotel»-vinneren tiltalt for voldtekt: Løy til produksjonen

– Jeg visste at jeg ikke hadde gjort noe. Jeg løy til og med til produksjonen, som viser at jeg var sikker på at jeg ikke hadde gjort noe galt, sa realitydeltakeren.

Han la til at han derfor meldte seg på selv om han var kjent med at det var en etterforskning i gang, og hevder også at han spurte både etterforskeren og advokaten om han kunne bestille nytt pass og reise utenlands selv om han var under etterforskning.

– Jeg ville bli kjendis og leve det livet der. Jeg har ingenting å skjule, sier han om hvorfor han meldte seg på.

På spørsmål om hva han tenkte om at han var tiltalt for et alvorlig lovbrudd, svarte han:

– Jeg har ikke noe å være redd for. Jeg har ikke gjort noe.