Gå til sidens hovedinnhold

Tidligere Victoria's Secret-modell avslører bransjens skyggesider: – Det knuser hjertet mitt

Bridget Malcolm minnes ikke bare gode tider på catwalken.

I 23 år, fra 1995 til 2018, arrangerte Victoria's Secret et storslagent catwalk-show som tiltrakk seg millioner av seere over hele verden. Den populære undertøysvisningen ble i mange år også sendt på norske tv-skjermer før det altså tok slutt.

Men selv om undertøysshowet var populært, har Victoria's Secret også har fått en solid dose kritikk opp gjennom årene.

Les også: Victoria's Secret kvitter seg med «englene» for godt: – Må slutte å være det menn vil ha

Blant annet har modell og skuespiller Kate Upton (29) tidligere kritisert undertøymerkets manglende mangfold hva gjelder ulike kroppstyper i showet, og nå står en tidligere «engel» frem og forteller om sine opplevelser fra catwalken.

Den australske modellen Bridget Malcolm (29) gikk på catwalken som Victoria's Secret-engel i to år, først i 2015 og igjen året etter. Og selv om det å få være med i undertøysshowet var en stor drøm for mange unge modeller, legger hun ikke skjul på at disse to årene var tøffe for henne.

– Knuser hjertet mitt

Bridget Malcolm har den siste tiden delt flere videoer på TikTok der hun tar for seg modellbransjens skyggesider, og Victoria's Secret-tiden er naturligvis temaet i en av videoene.

I videoen viser 29-åringen frem en BH hun hadde på seg under showet i 2016, i størrelse 30A. I dag bruker hun størrelse 34B, noe hun sier er mye bedre for helsen hennes.

Les også: Victoria's Secret-modellene gikk til ekstreme lengder for å få «vinger»

«Ed Razek nektet meg å være med i showet i 2017. Han sa at kroppen min ikke så bra nok ut», skriver hun.

Ed Razek (73) var tidligere sjef for selskapet L Brands, som utviklet engel-konseptet og moteshowet til Victoria's Secret.

I videoen påpeker Malcolm videre hvordan BH-en hun hadde på seg i 2016 er altfor stor til henne, til tross for at det er en langt mindre størrelse enn hun bruker i dag. Til flere bilder fra showet i 2016 skriver den 29 år gamle modellen:

«Sorgen i øynene mine knuser hjertet mitt».

Gjør store endringer

Ed Razek, som ifølge Malcolm ikke ville hyre henne igjen, sluttet i jobben for Victoria's Secret i 2019, etter at han i et Vogue-intervju uttalte at han var kritisk til å ha transpersoner med i showet.

Uttalelsene fikk mye oppmerksomhet, og Ed Razek beklaget offentlig før han forlot stillingen sin.

Les også: Instagram-bildet til Rumer Willis fikk fansen til å reagere. Da slo hun hardt tilbake

Siden har undertøysmerket gjort flere endringer, og det årlige undertøysshowet er nå lagt ned for godt. Tidligere i år lanserte de også en ny markedsføringsmodell der de kvittet seg med «englene» for godt og erstattet dem med berømte kvinner som skal jobbe for en endring av skjønnhetsidealer.

– Da verden endret seg, var vi for trege. Vi må slutte å være det menn vil ha, og heller være det kvinner vil ha, sa administrerende direktør i Victoria's Secret, Martin Waters, om den nye markedsføringsstrategien deres forrige måned.