Du har kanskje lagt merke til Ronja Vestlund Bysveen (22) enten på TV-skjermen i den nyeste sesongen av «Paradise», eller kanskje du har scrollet gjennom hennes mange videoer på TikTok.

Jenta fra Hedmark, nærmere bestemt Valset, deler små glimt fra en ufiltrert og usminket hverdag til sine 129.000 følgere på den populære appen. Det var egentlig ingen som skulle se videoene hennes, men så ble de fanget opp av flere millioner seere.

Les også: «Paradise»-Kimberly følte seg alltid utenfor: – Tok lang tid før jeg innså det selv

Ettersom TikTok-berømmelsen har steget, har 22-åringen tatt et drastisk valg for fremtiden sin.

Ofret alt

Over seks millioner har likt videoene hennes, og hun er nå et velkjent navn på den norske siden av TikTok. I januar kom gjennombruddet da hun opplevde å gå viralt, noe blant andre VG omtalte.

– Det å gå viralt var en spesiell følelse. At så mange mennesker har sett dobbelthaken min på nettet er nesten litt skummelt, men også ganske gøy, forteller 22-åringen til Nettavisen.

Les også: Leah Isadora: Dette sier hun om morens forlovelse

Å lage innhold til TikTok var lenge en gøy hobby for Hedmarkingen, som til vanlig studerte til å bli barnehagelærer. Men etter hvert som følgerskaren vokste, begynte hun å tenke annerledes. Hun var noen knappe måneder unna en bachelorgrad, og så sa det stopp.

– Jeg kjente tidlig at dette ikke var noe for meg. Jeg tenkte at jeg ville gjøre noe helt annet, og satse for å lykkes innen underholdning.

I forkant av reality-oppholdet i Mexico bestemte Bysveen seg dermed for å droppe ut av skolen. Det var imidlertid ikke bare realityserien som var en faktor, da hun forteller overfor Nettavisen at hun aldri var særlig skoleflink.

– Jeg har stor respekt for barnehagelæreryrket, og det er selvsagt skummelt å stå alene uten utdanning når du blir fortalt som barn at du må ha utdanning for å leve, men så langt klarer jeg meg fint, sier TikTok-stjernen.

Det hjalp ikke på avgjørelsen at hun slet med motivasjon for å fortsette på skolen, samtidig som hun skjønte at det var sosiale medier hun ville satse på.

Kun tre måneder før bacheloren skulle leveres takket hun ja til «Paradise», og dermed ventet en helt ny mulighet for henne som realitydeltaker i Mexico.

Selv om nyheten kom brått på de nærmeste, er det mange som heier på TikTok-stjernen. 22-åringen tror ikke hun vil angre på avgjørelsen med det første.

Folk kjenner seg igjen

Som mange andre under pandemien var appen, som har en billion aktive brukere, en av de største kildene til underholdning. I starten lagde hun private videoer som hun viste bare til familie og venner, men etter litt oppfordring bestemte hun seg for å gjøre videoene offentlige.

Etter hvert fikk hun mer og mer respons fra andre brukere, og det var tydelig at Bysveens humorstil var appellerende.

Les også: Måtte få legehjelp før «Paradise»-exiten: Trosset produksjonen

– Folk synes det er godt at jeg har mye selvironi og bruker det på en god måte. Folk kjenner seg nok igjen i mye av det jeg sier og synes det er gøy, forteller Bysveen til Nettavisen.

Hun har nå vært aktiv på TikTok i over to år, og selv om hun vil fortsette å legge ut videoer på plattformen, har hun lagt noen andre planer for fremtiden.

– Jeg vil jo ikke satse på å være en TikTok-er resten av livet, jeg vil bygge noe rundt det, forteller 22-åringen.

Hun legger ikke skjul på at hun jakter på en jobb innen underholdningsbransjen, og hun har et lite håp om at «Paradise»-deltakelsen kan gi henne et lite dytt i riktig retning. Hun har troen på at hun snart vil finne ut hvor hun hører hjemme.

– Drømmejobben er nok å jobbe som komiker! Bestemor sier hvertfall at jeg burde bli det, sier Bysveen.

Viral «Paradise»-deltaker

Som nevnt er jenta fra Valset aktuell i realityserien «Paradise». Hun viste seg å være en svært ettertraktet deltaker for produksjonen, og da hun fikk en melding på Instagram med tilbud om reality-deltakelse kom det ikke et rungende «ja» fra Bysveen umiddelbart.

Igjen var det familien som måtte trå til for å overbevise henne. Men det var likevel ett familiemedlem som var svært skeptisk.

– Jeg har en lillebror som syntes det var litt ugreit at jeg skulle være med på dette i begynnelsen. Han var sikkert litt redd for hva de andre elevene på skolen kom til å si hvis storesøsteren dreit seg ut på TV, sier 22-åringen.

Oppholdet hennes ble derimot ikke så langvarig som hun først trodde, og denne uken ble hun andremann som måtte sjekke ut av luksusresortet i Mexico.

Les også: Andreas «Tix» Haukeland taper millioner på «Paradise»-rollen

At Bysveen allerede er et kjent navn for noen seere har hun fått kjenne på de siste dagene, og det varmer hjertet hennes at flere vil savne å se henne på TV-skjermen.

– Responsen har vært helt utrolig! Jeg har nesten bare sett positive kommentarer. Det er «Karen» her og der, men de bare overser vi, forteller Bysveen.