På lørdag sparkes «Skal vi danse: All stars» i gang, der en rekke kjendiser, publikumsfavoritter og tidligere vinnere av «Skal vi danse» har fått muligheten til å svinge seg på TV-parketten på nytt.

I den nye versjonen av programmet har Helene Olafsen (32) tatt over stafettpinnen som programleder etter Katrine Moholt (48), som gjør comeback på dansegulvet etter 16 år. Men Moholt er ikke den eneste som har tatt på seg danseskoene igjen etter flere år borte fra parketten.

Les også: Derfor er han ikke med i årets «Skal vi danse»-sesong

Flere tidligere proffdansere blir også å se i det nye programmet utover høsten, blant andre Tom-Erik Nilsen (35). Han var sist å se på parketten i 2014, da han danset med Fam Irvoll (42).

Stiftet familie

Da Nettavisen møter Nilsen og dansepartneren hans, Kari Traa (48), før lørdagens premiere, kan han avsløre at det er mye som har skjedd siden sist han deltok i programmet.

– Jeg har jo vært mye på jobb, også har jeg har stiftet familie og tilbrakt mye tid med dem, sier han til Nettavisen og legger til at han for tiden jobber med å bygge hus.

Trofaste «Skal vi danse»-fans har sett Nilsen svinge seg på parketten gjennom mange sesonger, men man skal nesten ti år tilbake for å få et glimt av den tidligere proffdanseren på TV-skjermen. Nærmere bestemt sju.

Det var i 2015 Nilsen kom med beskjeden om at han skulle gi seg med dansing og starte på en helt ny karriere, nemlig bilsalg. Det avslørte han til Åsane tidene.

Overfor Nettavisen kan han fortelle at det er husbygging han jobber med nå som tømrer, og at han trives godt med det. Han understreker at det er gøy å være tilbake på parketten.

Tre år etter at den profesjonelle danseren ga seg, kunne han og kjæresten, Mariell Vathne, avsløre at de ventet sitt aller første barn sammen. Siden har han rukket å tre godt inn i familietilværelsen, og har i ettertid fått en datter til.

Konkurrerer mot familien

Men det er ikke bare Tom-Erik fra familien-Nilsen som returnerer i «Skal vi danse: All stars». Også lillebroren hans, Jørgen Nilsen (30), som for øvrig er forlovet med programleder Helene Olafsen, skal være med i programmet igjen.

Han var sist å se på danseparketten i 2019, da han nådde helt til finalen med sin daværende dansepartner, influenser Jørgine Massa Vasstrand (33). I år danser han med Agnete Saba (28), mens forloveden altså leder programmet.

Ifølge tømreren var det ikke planlagt at flere medlemmer av familien skulle være med, men han understreker at de var klar over at alle hadde fått tilbudet.

– Det var jo ikke planlagt, men vi visste jo at både jeg og Jørgen hadde takket ja, og at Helene skulle bli programleder, sier han og legger til:

– Det er veldig kjekt at alle er med.

Med «hele» familien straks på vei ut på parketten, kan Nilsen forsikre om at det er full dansestemning hjemme og at det ikke er mye annet som skjer i hus.

– Nå danser vi og koser oss, og har det litt gøy hjemme. Vi øver på litt triks og gjør artige ting, forteller han.

Gode nerver

I år danser han som nevnt sammen med OL-mester i kulekjøring og gründer Kari Traa. Hun nådde helt til finalen med sin daværende dansepartner Egor Filipenko (34) i 2011, men måtte nøye seg med en andreplass bak Atle Pettersen (32).

Traa har i år sterke ambisjoner om å komme langt, og kan fortelle til Nettavisen at de første ukene med trening har gått bra og at de ligger godt i rute.

– Vi har kommer så langt at vi har begynt å øve på neste dans, til og med, sier hun og legger til:

– Nervene har vært der siden jeg takket ja til «Skal vi danse: All stars», men det er gode nerver da. Det er godt å være litt nervøs, det er lenge siden jeg har vært det, sier hun.

Nilsen har tidligere danset med noen av landets mest profilerte damer. I 2014 danset han med Fam Irvoll (42), og i tidligere sesonger har han svingt seg i valsen med navn som Tone Damli (34), Kathrine Sørland (42) og Lene Alexandra (40). Sistnevnte vant han for øvrig «Skal vi danse» med i 2008.