For seks uker siden ble folkekjære Finn Schjøll (74) innlagt på sykehus etter at han ble rammet av hjerneslag. Han ringte selv til 113 da han skjønte at noe var feil.

Ifølge TV 2 fikk Schjøll en intenst smerte i hodet som han ikke hadde kjent tidligere. Han kunne imidlertid snakke, smile og løfte begge armene, som er de tre tegnene man skal tenke på dersom man mistenker hjerneslag. Smerten i hodet var for øvrig så intenst av Schjøll valgte å sjekke det ut.

Les også: Finn Schjøll rammet av hjerneslag

Etter å ha brukt de siste ukene til å trene og rehabilitere på Kysthospitalet i Stavern. Onsdag morgen var han allerede tilbake på jobb i «God morgen Norge», hvor han åpnet opp om den siste tiden etter at hjerneslaget rammet han.

Intens trening

Overfor programleder Vår Staude, var det en meget fornøyd 74-åring som var glad for å være tilbake på jobb og ha fått sitt gamle liv tilbake.

Han forteller at han trengte en del hjelp de første dagene etter hjerneslaget på rehabiliteringen.

– Det var jo på en måte litt forskrekkelig og, jeg trodde jo selv at jeg kunne kanskje... Ja, jeg vet ikke hva jeg trodde – men du vet, jeg kunne ikke gå over et gulv alene. Det er jo helt sprøtt, sa han på «God morgen Norge».

Les også: Julespalten: Finn Schjøll (73)

Det har ikke lykkes Nettavisen å få en kommentar fra Finn Schjøll foreløpig.

Videre fortalte 74-åringen at han trente seks timer om dagen med en fysisk trener, ergoterapeut og fysioterapeut. Han beskriver treningen som intens og tror at den har hatt mye å si for hvordan det går med han i dag.

Blant annet trente Schjøll ved å gå i trapper, gå baklengs og kaste ball. I tillegg gikk han turer ute.

– Tror ikke det rammer en selv

Som de fleste vet kan hjerneslag være veldig alvorlig. Schjøll legger heller ikke skjul på at han har tenkt på hvordan det hele kunne ha endt, dersom han ikke hadde reagert slik han gjorde.

– Når du er voksen, så er du klar over at du kan dø. Hvis man ikke er klar over det, så er du ille ute. Man skjønner det, jo eldre man blir – så forstår man jo det, sier han.

Schjøll skrøt også av hvordan han ble tatt vare på og fulgt opp da han var fire uker på rehabilitering. Ifølge TV 2 var hjelpen han fikk «helt i særklasse».

Schjøll var tidlig åpen om at han hadde fått hjerneslag, og da han var tilbake på «God morgen Norge», la han ikke skjul på at det har rent inn med kjærlighet og hyggelige kommentarer.

– Jeg er takknemlig for det og selvsagt også overrasket. Det er veldig vanskelig å skjønne det, at man kan bety sånt for andre mennesker. Men jeg vet jo, for det er mange som betyr mye for meg også – så jeg vet jo at det er sånn, men man tror ikke det rammer en selv.