Høstens sesong av «Farmen» er godt i gang, og den første uken på gården har rullet over TV-skjermene landet over. Seerne har fått vært vitne til en intens første uke, med både skader, legebesøk og krangling over brødskiver.

Det er ingen tvil om at «Farmen»-oppholdet begynner å bli tøft for flere, med både lite mat, lite søvn og hard jobbing.

Les også: Blodig drama på «Farmen»: Måtte tilkalle lege

For Tina Teien (38) ble oppholdet til slutt for tøft, og i tirsdagens episode velger hun å trekke seg fra konkurransen og reise hjem fra gården etter bare én uke.

– Jeg blir bare tristere og tristere inni meg, og har bare mer og mer lyst til å dra hjem. Nå har det pågått over så lang tid at jeg kjenner det er det rette for meg å gjøre, forteller Teien til venninnen Grethe Enlid (49), før hun forteller det til resten av gjengen.

Ville hjem allerede første dagen

Til Nettavisen forteller Teien at tanken om å reise hjem fra gården kom allerede første dagen.

– Jeg kjente at jeg ville hjem allerede under den første middagen. Da tenkte jeg «skal jeg virkelig sitte her i tre måneder?» forteller hun til Nettavisen.

Hun valgte å prøve likevel, og håpet på at situasjonen kanskje bedret seg etter hvert i oppholdet.

Les også: Svarer på kritikken: - Tatt ut av proporsjoner

Likevel tok det ikke lange tiden før hun følte på det samme igjen, og på dag to ytret hun et ønske til produksjonen om trekke seg. De klarte likevel å overbevise henne om å holde ut litt lenger.

– På slutten av den første uken, så begynte jeg å skjønne at Rob ble storbonde uka etter, og at da ble jeg kanskje hjelper. Så jeg ga det et nytt forsøk og håpet at det ville hjelpe når jeg kom inn på storbondehuset og kanskje fikk litt mer «space», sier hun.

Men som storbondens hjelper ble det lite pause for 38-åringen, og jobben ble bare enda en byrde som hang over skuldrene hennes.

– Til slutt ville jeg bare hjem.

Flere reagerte på valget

I tirsdagens episode er det flere av de andre deltakerne som uttrykker misnøye over at Teien velger å trekke seg istedenfor å gå ut i tvekamp. Mens noen uttrykker at de har medfølelse for Teien, er det andre som mener det er egoistisk å reise hjem på den måten.

Les også: Første deltaker ute av «Farmen»: – Jeg hadde ikke mer å gi

Til Nettavisen forteller Teien at hun i utgangspunktet ønsket å gå ut i tvekamp og tape fremfor å skulle trekke seg, men at det var produksjonen som stoppet henne.

– Jeg foreslo for produksjonen at jeg kunne gå ut i tvekamp med Grethe, og så kunne hun slå meg ut. Men det ville ikke produksjonen, sier hun.

Pressesjef i TV 2, Jan Petter Dahl, sier til Nettavisen at de ikke ønsker at tvekampene skal være avtalt på forhånd, og at de derfor heller anbefalte Teien å trekke seg.

– Vi ønsker ikke at tvekampene skal være avtalt på forhånd. Vi vil at de skal være reelle. Derfor ble Tina anbefalt å heller gi seg, enn å tape en kamp med vilje. Men dette var til sist hennes valg, sier han.

Ble overrasket over egen sinnstilstand

Teien forteller også til Nettavisen at en stor grunn til hvorfor det ble for vanskelig for henne å være på gården er fordi hun har ADHD. For mens andre kan klare å skille ut det som ikke er nødvendig å tenke over, forteller Teien at hun på grunn av tilstanden ble litt høysensitiv.

– Vi tar til oss alle følelser, stemningsleie, sanseinntrykk og alt fra alle andre, og med 14 så forskjellige mennesker som lever så tett ble jeg rett og slett helt utslitt, sier hun til Nettavisen.

Selv er hun overrasket over hvor mye tilstanden preget henne inne på «Farmen»-gården, og før innreise hadde hun aldri tenkt over at det ville bli et problem.

– Jeg har alltid tenkt at det går jo kjempefint, jeg har aldri følt det på den måten før. Det var en ny side jeg lærte om meg selv, at det var mye tøffere for meg enn forventet.