Norske Cecilie Fjellhøy (34) sitter i dag med en gjeld på over tre millioner kroner etter at hun ble et offer for den notoriske svindleren Simon Leviev, også kalt Tindersvindleren, i 2018. Fjellhøy ble et kjent navn over natten etter at hun og andre ofre stilte opp i Netflix-dokumentaren «The Tinder Swindler».

Siden har Fjellhøy, som bor i London, vært oftere å se på TV-skjermen. I sommer var hun å se i «Luksusfellen», men nå er hun klar for et helt nytt eventyr.

Nå skal 34-åringen nemlig gi kjærligheten en ny sjanse, denne gangen i det britiske datingprogrammet «Celebs go dating».

Viser mer personlighet

Mandag er det premiere på seriens tiende sesong, og ved hjelp av et datingbyrå skal kjendisdeltakerne pares opp med helt vanlige mennesker og date.

Fjellhøy forteller overfor Nettavisen at deltakelsen i «Celebs go dating» ikke var hennes eget påfunn, men heller manageren hennes. Hun er, ifølge seg selv, en dating-glad jente, så det var vanskelig å takke nei til tilbudet.

– Jeg synes det er kjempegøy å date. Jeg er jo kjent for å like dating, så hvorfor ikke date enda mer, ler hun.

En av grunnene til at 34-åringen ønsker å delta i datingprogrammet er at hun trenger hjelp til å finne en potensiell match. På Instagram spøker hun om at de aller fleste vet hvor dårlig hun er til å velge menn på datingapper som Tinder.

Les også: Tindersvindler-offer Cecilie Fjellhøy i Luksusfellen: – Rart at de ikke ville ta pengene

I tillegg ville Fjellhøy gjøre noe litt annet enn å snakke om opplevelsen med Leviev på TV, og ville derfor at neste TV-opptreden skulle være mer gøy enn alvor.

– Hver eneste gang jeg har vært på TV så har det vært triste ting jeg snakker om. Så jeg tenkte at dette datingprogrammet faktisk er ganske gøy, og jeg kan vise litt mer personlighet og hvem jeg er, sier Fjellhøy.

– Blir kleint

Programmet ble filmet over elleve uker, og skal sendes på engelsk TV de neste fire ukene. Fjellhøy selv er nokså spent på å se hvordan hun tar seg ut i det britiske datingprogrammet, og da hun fikk en sniktitt før premieren måtte hun nærmest gjemme seg bak puta.

– Jeg ble så klein, jeg måtte pause den, sier hun spøkefullt til Nettavisen.

Hun legger ikke skjul på at det blir spesielt å se seg selv på TV, men hun har også tenkt til å benytte muligheten til å studere seg selv og hvordan hun dater.

– Jeg føler jeg kan lære mye ved å se på meg selv – hvordan er jeg som dater egentlig? Jeg skal samle noen venninner og se på det sammen, da skal de få lov til å le av meg, ler hun.

Les også: Milliardærdatteren gikk fra blitzregn til skolebenken: – Trives med å jobbe hardt

Fjellhaug kan allerede røpe at hun har lært en ting eller to fra opplevelsen med med «Celebs go dating». Blant annet at «blind dates» er morsommere enn hun trodde.

– Blind dates er kjempegøy, det var litt deilig å ikke vite hvem det var på forhånd og ikke snakke sammen før første møte, sier 34-åringen.

Selv om programmet handler om at det er kjendiser som skal finne kjærligheten, og at hun var med i den suksessrike Netflix-dokumentaren, mener hun selv at hun ikke har oppnådd kjendisstatus av den grunn.

– Jeg vil ikke at folk skal tro at jeg ser på meg selv kjendis, men jeg setter pris på at jeg er kjent fjes verden rundt, sier Fjellhøy til BBC.

Tilbake på Tinder

Hun og Leviev møttes på Tinder for fire år siden, og kort tid etter ble hun invitert inn i hans ekstravagante livsstil. Fire uker etter første møtet ble de kjærester, og det endte med at hun ble svindlet for 2,1 millioner kroner av Leviev.

I et tidligere intervju med Nettavisen har Fjellhøy åpnet seg om svindelen, og hvor vanskelig det har vært å komme seg på beina igjen, økonomisk.

Les også: Reagerer på nye TV-bilder av «Tindersvindleren»: – Han gosser seg veldig med alt som skjer nå

Til tross for at hun opplevde Tinder-marerittet med Leviev, har hun ikke mistet håpet på kjærligheten.

Under lanseringsfesten for programmet fortalte 33-åringen til BBC at hun returnerte til Tinder.

– Jeg har aldri klandret Tinder for det som skjedde med meg. Jeg møtte jo han i virkeligheten, sier hun og legger til:

– Men jeg tror jeg var litt for rask med å komme tilbake til datingappene.