– På tide å pante flasker, skrev Andreas Haukeland (29), bedre kjent under artistnavnet «Tix», på TikTok for ikke så lenge siden.

I videoen på sosiale medier-plattformen røpet nemlig artisten at han hadde fått en baksmell på skatten på fem millioner kroner.

Les også: Dette grepet fikk ikke TIX gjennomslag for

Det later imidlertid ikke til at Haukeland lider noen nød av den grunn. Ifølge de siste tilgjengelige skattetallene som Nettavisen har fått tilgang til, håvet 29-åringen inn penger i fjor, til tross for en nedgang fra året før.

Økt formuen med 22 millioner

Ifølge skattetallene hadde artisten en alminnelig inntekt på 12,4 millioner kroner i fjor. En nedgang på 21 prosent fra året før da han tjente 15,7 millioner kroner.

I formue har Haukeland derimot et slående resultat. På ett år har artisten økt formuen med flere millioner. Ifølge skattetallene hadde 29-åringen ingen formue i 2020. I 2021 har han opparbeidet seg en formue på 22 millioner kroner.

Selv er ikke artisten så overrasket over resultatet.

– Hva er årsaken bak den enorme økningen?

– Det har å gjøre med hvordan jeg har valgt å plassere formuen min, hvilke investeringer jeg tar og at jeg har solgt litt eiendom, sier Haukeland til Nettavisen.

Ifølge eiendomsregisteret kjøpte Haukeland en bolig til 12,5 millioner i 2018. Denne ble solgt for 21 millioner i desember 2021. Overskuddet er dermed på 8, 5 millioner. Nettavisen er ikke kjent med hvor mye han eventuelt har påkostet boligen.

Ikke overrasket over nedgangen

Som nevnt tjente Haukeland nesten fire millioner kroner mindre i fjor, enn han gjorde året før.

Pandemiåret viste seg med andre ord å være et godt år for artisten, til tross for avlyste og utsatte musikkoppdrag. Overfor Nettavisen kunne han i fjor fortelle hva årsaken bak millioninntekten i pandemiåret var.

– Det er hovedsakelig inntekt fra internasjonal låtskriving for andre artister, samtidig som jeg har en relativt stor katalog med låter som fortsatt spilles aktivt. «Sweet but Psycho» var en av verdens største låter i 2019, så den står for mye av inntekten akkurat i 2020, fortalte artisten den gang.

I 2019 tjente han 6,6 millioner, så med andre ord doblet han inntektene i løpet av det krevende koronaåret.

Les også: Brutalt ærlig om kjærlighetssorgen: – Vet ikke hvordan man skal takle det

Hvorfor inntekten i fjor stupte med 21 prosent mener Haukeland er av helt naturlige årsaker.

– Årsaken er nok ganske enkelt at jeg viet mesteparten av tiden min i 2021 til å gjøre TV-opptredener for å få frem et budskap om psykisk helse som jeg har hatt sterk tro på, istedenfor å lage nye låter og annet inntektsgivende arbeid. I tillegg var det ikke mulig å spille ordentlige konserter på grunn av pandemien, sier Haukeland til Nettavisen i dag.