Nylig ble det kjent at den nye sesongen av realityprogrammet tidligere kjent som «Paradise Hotel» blir helt annerledes enn det seerne er vant til fra tidligere år.

Blant annet heter det nå kun «Paradise», og spillereglene er endret drastisk.

Les også: Avslører store «Paradise»-endringer

Deltakerne trenger ikke lenger være single for å være med, aldersgrensen er skrudd opp til 20 år og parene er ikke lenger avhengig av kjønn. I tillegg er innspillingen flyttet til et nytt hotell i Mexico, der alle rommene har enkeltsenger.

Også programlederen byttes ut, og Triana Iglesias (39) blir erstattet av Andreas «TIX» Haukeland (28). Den nye jobben avslører AndreasHaukeland selv i et innlegg på Instagram:

– Overraskelse! Paradise er i gang med en ny innspilling og jeg er i Mexico som ny programleder, åpner TIX den overraskende nyheten med.

– Paradise går gjennom en del endringer, og som både fan og deltaker i programmet er det med både stolthet og enorm ærefrykt at jeg tar på meg denne rollen. Det blir litt annerledes enn det har vært før, men forhåpentligvis en bra annerledes, skriver han videre og i samme slengen understreker at programmet vil komme med en helt ny innpakning enn tidligere.

Erfaring fra programmet

Haukeland deltok selv i «Paradise Hotel» i 2019, der han røk ut av konkurransen rett før finaleuken.

Før innsjekk fortalte 28-åringen, som allerede hadde bemerket seg i musikkbransjen på den tiden, til Nettavisen at han lenge hadde hatt lyst til å delta, men at det ikke hadde passet før da. Faktisk passet det heller ikke helt den gangen.

– Om jeg hadde meldt meg på tidligere hadde nok alle tenkt at jeg gjorde det for å booste musikken min, men nå har musikken min blitt såpass kjent at det ikke spiller noen rolle uansett, uttalte han, og la til at han til slutt bare reiste fra alt.

Som følge av dette hevdet TIX at han tapte to millioner på deltakelsen, ettersom han måtte legge musikken litt på vent.

Les også: «Paradise Hotel»-vinner dømt for voldtekt. Nå tar Nent grep

Med andre ord har 28-åringen god erfaring fra programmet, og nå skal han prøve seg som programleder.

Haukeland har aldri før vært programleder, men han har mye annen TV-erfaring. Blant annet fra TV 2-suksessen «Hver gang vi møtes», i tillegg til at han i 2020 var «Idol»-dommer. I 2021 var 28-åringen Norges bidrag i Eurovision.

– Vi har i lang tid jobbet med å oppdatere formatet «Paradise» til å gjenspeile tiden vi lever i nå, og vi er trygge på at Andreas er rett person til å lede programmet. Andreas er et multitalent av de helt sjeldne, og folk kan bare glede seg til å se ham i en helt ny rolle som programleder for «Paradise», sier programsjef i Nent, Christian Meinseth, i en epost til Nettavisen.

Ferdig etter tolv år - blir i kanalen

Det var i midten av januar det ble meldt at Triana Iglesias var ferdig som programleder for «Paradise Hotel» etter 12 år. Ifølge programsjef Christian Meinseth er imidlertid ikke Iglesias ferdig i kanalen riktig ennå.

Hvilke programkonsepter Iglesias skal jobbe med er foreløpig ikke kjent.

– Triana Iglesias har vært selve symbolet på «Paradise Hotel» her hjemme, og hun har ledet hele 15 sesonger gjennom en periode på 12 år. Vi i Nent er svært takknemlige overfor jobben hun har gjort, og hvordan hun har bidratt til å gjøre serien utrolig populær blant en trofast fanskare, skriver Meinseth i en epost til Nettavisen og fortsetter:

– Vi i Nent er glade for at Triana har takket ja til å fortsette i vår stall som programleder. Hvilke programkonsepter vi jobber med, gleder vi oss til å fortelle mer om senere.

Triana Iglesias har foreløpig ikke kommentert saken.

Da Nettavisen møtte 39-åringen i forbindelse med pressedagen til sesong 15 av «Paradise Hotel» var det imidlertid allerede varslet endringer i konseptet, og Iglesias svarte følgende på spørsmål om hvordan det ville være dersom hun potensielt kom til å bli erstattet av noen andre:

— Hvis jeg gjør det så gjør jeg det. Men jeg går ikke rundt og er redd for noe. Jeg lever livet en dag av gangen.

Videre la hun til at hun gjerne ville bli med videre.

— Men blir jeg byttet ut, så er det meningen at jeg skal gå videre og gjøre noe annet, sa Iglesias til Nettavisen den gang.