*Nettavisen* Livsstil.

To gigantiske moskus går til kamp

En BBC-fotograf får sett mye av verden, men forteller at turen til Norge var noe helt utenom det vanlige.

20.12.19 15:15

James Ewen har jobbet som naturfotograf i 20 år og filmet verden over for både BBC Earth, National Geographic, Animal Planet og Discovery Channel. Likevel var ikke turen til Dovrefjell noen hverdagslig opplevelse.

- Siden dette er en hendelse du bare opplever én gang i løpet av livet, blir det et enormt press. Mens du filmer, har du i bakhodet at dette er den hellige gral. Dette er den eneste sjansen du får. Mens du filmer, er du utrolig fokusert på det som skjer, forteller han BBC.

– Jeg ble selvfølgelig nervøs for at jeg skulle rote det til.

Se video av moskusene som stormer mot hverandre øverst i artikkelen.

Etter at kampen er over, og moskusoksene flytter seg unna, er film-teamet fullstendig forbløffet.

– Det var fantastisk. Deretter begynner du å tenke. Du håper inderlig at det ikke er noe galt med kameraet og at det ikke er noe galt med minnekortet. Du tar kortet ut og legger det i en boks. Og du legger boksen inn i enda en boks. Du vet at det lille minnekortet, som ikke er større enn en mobiltelefon, er gull. Du er nødt til å holde det trygt, forklarer Ewen.

Også Giles Badger, produsent av seriens Europa- og Afrika-episode, var strålende fornøyd med Norges bidrag til filmen.

– Hvis du prater med guidene i området, som har tilbrakt to hundre dager årlig i felten i over femten år, sier de at den kampen var den mest brutale kampen de har sett i hele karrieren sin. Å filme en så kolossal kamp er en opplevelse som du bare får én gang i løpet av livet, sier Badger.

Han mener at dyrelivet i Norge er unikt og på mange måter fantastisk.

– Vi er alltid på utkikk etter nye historier å fortelle, og det finnes fremdeles nye historier å fortelle i Norge. BBC vil uten tvil komme tilbake for å filme i Norge. Men det er umulig å si når og hvor, avslutter Badger.

Serien det er snakk om heter «Seven Worlds, One Planet» og sendes torsdager på BBC Earth kl. 22.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag