*Nettavisen* Livsstil.

Tor Hammerø

Tøft fra nord

Plateanmeldelse

Herborg Rundberg og Kristian Svalestad Olstad - Leagus - tar oss med til spennende steder.

Herborg Rundberg og Kristian Svalestad Olstad - Leagus - tar oss med til spennende steder.

«Naimaka» er mitt andre møte med duoen Leagus som består av Kristian Svalestad Olstad på gitar og Herborg Rundberg på piano, tangenter og stemme.

De to imponerte voldsomt med debuten «Lea Áigi» som kom i 2016 der de tok med samiske tradisjoner inn i et improvisasjonslandskap. På sett og vis har de fortsatt den reisen med «Naimaka», men de har utvida horisonten betydelig i tillegg.

De har skrevet all musikken i fellesskap og så synger Rundberg, som har solide samiske røtter, en tekst av Nils-Aslak Valkeapää. I et grenseløst musikalsk landskap der samtidsmusikk, rock og improvisasjon er satt sammen på et høyst personlig vis, åpner de to opp nye dører og ikke minst horisonter.

Det er ei vakker og ettertenksom stemning i budskapet til Leagus, men fra tid til annen tar de tak og trøkker til også. De to har denne gangen fått hjelp av trommeslagerne Wetle Holte og Christer Jørgensen til å ta musikken i ei til dels ny retning og med de lytteegenskapene alle fire viser oss, så makter de det.

Det er masse bilder i musikken til Leagus - bilder som ber deg om å bli til steder de færreste av oss har vært tidligere. Det har vært spennende å bli invitert med dit og det er flott å bli der værende også.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Klikk på bildet for å forstørre.

Leagus Naimaka Camo/digerdistro.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.