I 2018 kom TV-profilen og den tidligere missedronningen Kathrine Sørland (41) med den sjokkerende beskjeden om at hun og ektemannen Andreas Holck (50) valgte å gå hvert til sitt etter tolv år som ektepar.

Nyheten kom kort tid etter at Sørland var på innspilling til «Farmen kjendis» og bruddryktene begynte å svirre.

Les også: Fansen så rødt da Kathrine Sørland delte dette bildet: – Jeg fikk så mye refs

– Vi skilles som venner. Utover det har jeg ingen kommentar, avslørte Sørland til Se og Hør den gang.

I sommer kunne imidlertid eksparet fortelle at de har funnet tilbake til hverandre igjen. Det var Se og Hør som først omtalte saken, og kort tid etter delte også Sørland bilder av den sammensveisede familien igjen.

Må jobbe for forholdet

Da Nettavisen nylig møtte Sørland la hun ikke skjul på at for tiden er nyforelsket igjen.

– Ja, tenk det. Nå har vi egentlig ikke vært sammen så lenge da, men egentlig så kjenner jeg ham fra 17 år tilbake i tid. Det er en veldig fin tid. Jeg må si at det er litt fint å være nyforelska igjen. Nå har vi vært litt borte fra hverandre, og vi har vært sånn: «Jeg savner deg. Jeg savner deg også». Skikkelig klissete, lo Sørland.

– Men det kjennes veldig godt. Jeg kjenner at det valget jeg har tatt er veldig riktig, og det er så nydelig å se sønnen vår Leon så glad for at mamma og pappa er sammen igjen, fortsatte hun.

Selv om stormforelskelsen er tilbake, er det er ikke bare lett å få forholdet til å fungere etter flere år fra hverandre. Ifølge Sørland har paret vært gjennom både oppturer og nedturer som de begge må jobbe med for at forholdet skal fungere.

– Ja, man vet hva fallgruvene er. Man lærer seg jo litt om hva man skal gjøre og hva man ikke skal gjøre. Vi har lært mye av feilene våre og det tror jeg er veldig viktig når man skal inn i et langt forhold og være der. Det er mye man må godta og svelge, og forstå at vi ikke er like. Også tror jeg at en god dose tålmodighet og at man skal være oppmerksom på den andre sånn cirka alltid, blir veldig viktig, sa Sørland ærlig.

Vil «gifte» seg på nytt

Selv om det ligger tilsynelatende mye jobb bak det nye forholdet, er det en jobb Sørland er villig til å legge ned. Nå vil hun være i dette forholdet livet ut.

Da Sørland og Holck gikk hvert til sitt i 2018, tok de aldri ut skilsmisse. De tre siste årene levde de som separert. Som evig romantiker, som Sørland omtaler seg selv, vil hun likevel gjøre noe for å feire kjærligheten.

– Hva er fremtidsplanene nå?

– Ja, nå er vi fortsatt gift da. Men noe fornying av ekteskap og sånt skal man ikke se bort ifra. Det hadde vært gøy. Jeg er en evig romantiker, og sånt elsker jeg. Vi er blitt bestevenner igjen. Vi er ikke uvenner lenger, og det er veldig fint. Det må markeres, uttalte hun.