SENTRALEN / OSLO (Nettavisen): Fredag kveld er det duket for årets Spellemann-utdeling, der det skal deles ut en rekke gjeve priser til flere norske artister og låtskrivere.

En god stall av norske stjerner er samlet sammen på Sentralen i Oslo hvor de beste innenfor norsk musikk skal ta i mot priser. Men før prisutdelingen sprakes i gang er det duket for en stjernespekket rød løper.

Les også: Spellemann-skandalene: Overraskende klining, rasismeanklager og nakensjokk

Blant gjestene på den røde løperen var Julie Bergan (28). Der dukket hun opp for første gang med kjæresten Yunus Daar.

Overfor Nettavisen kunne paret bekrefte at de to var kjærester. Se hele intervjuet i videoen under!

— Det er veldig koselig, men jeg merker jeg blir litt svett. Det er litt nervepirrende, sier Bergan til Nettavisen om at hun har tatt med seg kjæresten på rød løper for første gang.

Overfor VG røper Bergan at de har vært sammen i en lenger periode, men at de har valgt å holde forholdet utenfor offentligheten.

– Nå har vi gjemt oss så lenge, dette var en mulighet for å si at her er vi. Vi har gjemt oss en stund, vi er litt kryptiske fortsatt. Men det er nydelig å gå ut etter lockdown, fortalte de til VG.

Kjæresten er ikke fremmed for rampelyset og er blant annet manager under Music Norway og Nora Collective, som representerer artister som Stig Brenner og Arif.

Skal løpe naken

Artist og låtskriver Gabrielle (37) var blant de første som dukket opp på den røde løperen og er nominert til en rekke priser i år, deriblant i kategorien «Årets låtskriver» og «Årets utgivelse». Overfor Nettavisen kan hun røpe planene sine dersom hun skulle gå hjem med en eller flere priser i kveld.

– Jeg skal feire ved å løpe naken gjennom byen og dyppe meg i tequila, og rulle meg opp til Ila, sier hun til Nettavisen.

Chris Holsten dukket også opp på den røde løperen. Holsten er nominert i kategorien «Årets låt» og legger ikke skjul på at han er spent for kvelden.

– Jeg er som regel en dårlig taper når jeg spiller spill, men i dag tror jeg at jeg er en god taper. Det er sinnsykt mange bra låter, og hvem som kan helst vinne så det blir spennende å se, sier han.

Skal videre på konsert

Marcus Mosele, bedre kjent som «Kamelen» tok en svipptur innom den røpe løperen fredag kveld. Overfor Nettavisen forteller han at stemningen er bra, men legger ikke skjul på at han har dårlig tid i kveld.

– Jeg har det veldig bra, litt travelt. Jeg skal spille to konserter i Halden om tre timer så jeg har litt dårlig tid, sier han.

Les også: Dette er årets Spellemann-vinnere

Videre forteller han at det er like stas å vinne som å bli nominert i kategorien «Årets hiphop», men selveste prisen for årets Spellemann tror han ikke han vil ta med seg hjem i år.

– Vi får leve i håpet, men jeg tror heller vi får satse på «Årets hiphop», sier han.

Av sjelden kost dukket også den internasjonale Aurora opp på den røde løperen.

Bergenseren innrømmet at hun var glad hun slapp å opptre, og kunne heller nyte prisutdelingen sammen med det norske publikum.

– Jeg skal jo alltid gjøre noe, men i kveld skal jeg bare drikke vin, sa en avslappet Aurora til Nettavisen.

Nakenbading

Gutta fra nord, Ruben Markussen og Sondre Justad, tok også turen til Sentralen fredag kveld. Justad, som var nominert til årets musikkvideo, hadde allerede planene klare for hva duoen skulle gjøre etter prisutdelingen.

– Det blir nakenbading på Aker Brygge, fortalte Justad med et glimt i øyet.

Han er kjent for sin kjærlighet for nakenbading, og viser ofte frem på Instagram at han bader i kalde omgivelser, så vel som varme.

Disse var også på den røde løperen fredag kveld:

Les også: Skam-stjernen kryptisk rundt sivilstatus: – Ikke singel lenger