Tom Hilde røk ut av Mesternes mester

For andre gang denne sesongen måtte tidligere skihopper Tom Hilde (31) ut i natt-test. Denne gangen mot Hanne Haugland (51), men det gikk ikke hans vei.

08.02.19 20:56

Det er uka før alvoret braker løs for alvor i Mesternes mester. Sesongens siste natt-test ble avholdt i kveldens episode - neste fredag begynner semifinalen.

Tom Hilde var nederst på poenglisten etter dagens øvelser, og måtte velge motstander til natttesten. Han valgte imidlertid ikke den som lå like over seg på poenglisten, slik mange andre deltakere har gjort.

FORNØYD: Tom Hilde er glad han fikk mulighet til å være med i Mesternes mester.  Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen, Rubicon TV/NRK

- Etter den første nattesten, som Glenn (Solberg, red.anm.) var med på, tenkte jeg at den som velger han er dum. Jeg så nemlig at han var veldig kjapp, og samtidig tror jeg han har en fordel som er stor og har god rekkevidde når man griper etter lysene, forklarer Tom Hilde til Nettavisen.

Han valgte derfor å kjempe mot det tidligere friidrettstalentet Hanne Haugland - som allerede hadde slått ut to andre deltakere i natt-test.

- Det er jo tross alt en konkurranse, og vi sto fritt til å velge den vi ville utenom temavinneren, sier han.

- Brutalt

Forrige uke var Tom i natt-test mot tidligere basehopper Karina Hollekim, etter at sistnevnte valgte Hilde til sin motstander. Men til tross for at han hadde litt trening i gamet, hjalp det lite.

Tom fanget det første lysende sverdet som falt ned fra taket, mens Hanne tok det andre. På tredje forsøk trodde alle at vinneren av natt-testen skulle avgjøres, men ingen klarte å fange sverdet som falt ned. Hanne tok imidlertid det fjerde, og stakk dermed av med seieren.

KONSENTRASJON: Tom Hilde og Hanne Haugland var i nattest i kveldens episode. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen, Rubicon TV/NRK

VENNER: Tom Hilde røk ut av programmet, men Mesternes mester-deltakeren smiler likevel. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen, Rubicon TV/NRK

- Det er det mest nervepirrende jeg har vært med på, sier Tom til Nettavisen.

- Mer nervepirrende enn alle hopprennene du har vært med på?

- Jeg har jo kjent på lignende nerver i konkurransesettinger før. Men det var en veldig intens setting i natt-testen. Det var midt på natta, ganske mørkt og helt stille. Det var brutalt å gå inn og stille seg på plattformen før konkurransen begynte, forteller han.

- Føltes som å bli tatt ut til et hopprenn

Selv om han synes det var kjipt å ryke ut av Mesternes mester, vet han at han gjorde sitt beste.

- Jeg synes jeg er en kjapp person, og selv om Hanne var raskere enn meg denne gangen, følte jeg at jeg hadde en rask reaksjonsevne. Det var ikke en overlegen seier, sier han.

Hilde er imidlertid veldig glad for at han fikk mulighet til å bli med på programmet, hvor han måtte ta fram allsidigheten sin.

- Det er en ære å få være med. Det føltes som å bli tatt ut til et hopprenn, sier han til Nettavisen.

- Mine resultater er ikke i nærheten av å nå opp til det tidligere deltakere har oppnådd, legger han til, som er takknemlig for at han likevel fikk bli være med i programmet.

FANT KJÆRLIGHETEN: Tom Hilde og Kine Olsen Vedelden fant lykken under innspillingen, og ble kjærester etter sommeren.  Foto: Privat

Trente ikke

Mesternes mester er det eneste reality-programmet han kunne tenke seg å være med på, fordi det er et program man kommer styrket ut av.

- Det er ikke lagt opp til at du skal drite deg ut. Det er et gjennomført og fint program uten intriger. Det var kjempegøy å være med, og vi var en gjeng som klikket veldig godt og hadde det mye triveligere enn jeg hadde sett for meg på forhånd, sier han.

Hilde hadde imidlertid ikke forberedt seg noe særlig til deltakelsen.

- Jeg hadde ikke trent noe etter jeg la opp som skihopper, på grunn av manglende motivasjon. Derfor var det heller ikke så surt å ryke ut. Men skulle jeg gjort noe annerledes ville jeg trent litt mer, samt gått gjennom enkelte øvelser, innrømmer han.

Styrken på prøve

Før nattesten i kveldens episode fikk vi se deltakerne kjempe om seieren gjennom tre ulike styrkeøvelser. I den første øvelsen var det om å gjøre å holde føttene i ro mellom to stenger med strøm. Dette krevde fysisk og statisk styrke. Pål Anders Ullevålseter vant konkurransen.

STRØM: I denne øvelsen var det om å gjøre å holde føttene mellom stengene uten å komme borti - for da var det strøm å få. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen, Rubicon TV/NRK

I den andre øvelsen var det armgang, som var en helt ny øvelse i Mesternes mester.

- Deltakerne skal løpe fram og tilbake og hente med seg én pinne av gangen. Pinnene skal plasseres på et brett såpass langt unna deltakerne at de må strekke seg ut i full lengde for å nå det. Den første til første som setter åtte pinner vinner, forklarte Pedersen.

Pål Anders vant igjen, og det var klart for siste konkurranse, hvor det var om å gjøre å holde opp en trillebår så lenge som mulig. Damenes trillebår var 90 kilo, mens mennene måtte løfte 120 kilo i hver sin trillebår. Hanne Haugland vant denne øvelsen.

Ullevålseter endte opp som temavinner, med sine 20 poeng sammenlagt.

STYRKE: Glenn Solberg og Tom Hilde prøver å sette på plass pinnene på brettet i øvelse nummer to i episode 7 av Mesternes mester. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen, Rubicon TV/NRK

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Mesternes Mester

Mest lest på Puls

Annonsebilag