Lørdag kveld var det finale i Eurovision Song Contest i Tel Aviv i Israel. Norge endte på en femteplass etter publikumsstemmene var talt opp. Etter fagjuryene verden over sine vurderinger lå Norge nemlig ikke veldig godt an.

Med tekniske problemer under juryprøvene for KEiiNO kan det ha bidratt til dårligere resultater enn fortjent. Framføringen av låten «Spirit In The Sky» for fagjuryene ble nemlig spolert ved at skjermen gikk i svart to ganger.

- Jeg er ikke noe tilhenger av juryordningen. I hvert fall ikke nå! Jeg synes det er rart rart at noen få personer skal bestemme halvparten av hva et land skal gi av poeng, sier Tom Hugo Hermansen i KEiiNo til VG.

Lite som skulle til

Jan Fredrik Karlsen, som hadde ansvar for de norske Eurovision-deltakerne fra 2015-2017 sier til VG at det var lite som skulle til for at avstemningen hadde vært i Norges favør.

Han mener det er urettferdig at prøvene ikke var optimale. Likevel må vi ta med oss at vi tross alt endte på en femteplass - selv om KEiiNO fikk flest publikumstemmer av alle landene.

Seieren ble ranet fra oss

Etter finalen lørdag kveld, tok flere seere til sosiale medier for å si sin mening om Norges plassering. Mange mener vi burde vunnet, og at seieren ble ranet fra oss.

- Norge ble robbet for seieren av juryen. De hadde flere publikumsstemmer enn vinneren, skriver en på Facebook-siden til Eurovision Song Contest.

- Norge hadde fortjent å vinne. Det kommer fram av de fleste publikumsstemmene, skriver en på Twitter.