Gjennom to programmer har årets ni «Mesternes mester»-deltakere de siste ukene blitt testet i temaet allsidighet, og fredag måtte den første idrettshelten forlate konkurransen.

Mens Nils Jakob Hoff (36) endte øverst på poenglisten etter en rekke utfordringer innen allsidighet, var det til slutt Tommy Rustad (53) som fikk færrest poeng og med det måtte ut i årets første nattest.

Les også: Øystein Pettersen smadret den gamle rekorden i 90-grader i «Mesternes mester»

Med seg valgte 53-åringen å ta med seg den tidligere skøyteløperen Ida Njåtun (30), som kom nest sist sammenlagt. Etter to runder på balansepinnen sto de likt, men til slutt vant Njåtun.

Dermed ble Tommy Rustad den første som måtte forlate «Mesternes mester». Han var for øvrig også den eldste deltakeren i TV-konkurransen.

– Det har vært en unik opplevelse, og jeg hadde håpet på at jeg skulle få bli bedre kjent med gjengen. Det har vært en fantastisk gjeng å være sammen med, og det har vært morsomt å utfordre seg selv litt, sa Rustad etter å ha tapt nattesten.

Hadde ambisjoner om å ikke være førstemann

Overfor Nettavisen legger ikke Rustad skjul på at han synes det var kjipt å være førstemann ut av konkurransen.

– Nei, jeg synes det var fryktelig surt, det er ikke noe tvil om det. Samtidig så var jeg litt forberedt på det også, men jeg hadde klare ambisjoner om å ikke være den første til å gå ut, sier 53-åringen.

Les også: Slik reagerte sønnen til «Mesternes mester»-Nadya på deltakelsen: - Det kommer til å gå så dårlig

Da Rustad innså at det var han som måtte ut i nattest hadde han allerede bestemt seg for hvem han skulle ta med seg ut i konkurranse.

– Jeg hadde en klar moral overfor meg selv når jeg var der og det var at de to som lå nederst fortjente å være i nattest, og det hadde jeg bestemt meg for uansett, sier Rustad til Nettavisen.

Dermed var det tidligere skøyteløper Ida Njåtun som ble valgt ut til nattest, som hadde fire poeng mer enn Rustad. Rustad forteller at det var viktig for ham å ryke ut på rettferdighet, fremfor å velge den svakeste deltakeren.

– jeg hadde håpet på at hun trodde jeg skulle være treig og velge reaksjon, selv om jeg var ganske sikker på at hun skulle velge balanse, men for meg er det viktigere å gå ut med en form for høy moral og rettferdighetssans enn å velge noen jeg tror jeg kan slå, forteller han.

– Fryktelig bittert

Rustad påpeker imidlertid at det finnes større nedturer enn å ryke først i «Mesternes mester», men legger ikke skjul på at det var surt.

– Jeg har hatt mange nedturer i løpet av karrieren min, og det finnes større nedturer enn å ryke først i «Mesternes mester», men det kjentes fryktelig bittert ut der og da, sier han til Nettavisen.

Les også: Bjørn Einar Romøren hylles for deltakelsen: – Handler ikke om at man skal gjøre alt alene

Til tross for den sure avslutningen er han ikke i tvil om at han sitter igjen med mange fine inntrykk etter deltakelsen, og han røper at han ble begeistret for flere av de andre deltakerne.

– Man kommer veldig tett på hver enkelt utøver, og blir fort begeistret for de man møter. Det blir et spesielt samhold når ni idrettsutøvere med forskjellige personligheter, med en felles kjærlighet for sporten de driver med, er på en og samme plass, sier han.

– Fantastisk opplevelse

I tillegg forteller Rustad at det var ekstra gøy å være på lag med idrettsutøvere han har fulgt med på opp gjennom årene.

– Det var en fantastisk opplevelse å være på lag med Anja Hammerseng-Edin og Linn-Kristin Riegelhuth Koren, det å kunne være på lag med håndball-jentene som jeg har fulgt med på i alle år var veldig kult, forteller han.

Av de ni deltakerne, hadde Rustad lite kjennskap til den tidligere roeren Nils Jakob Hoff. De to endte med å dele seng under oppholdet, og Rustad legger ikke skjul på at han imponerte mest av alle sammen.

– Jeg hadde ingen forventninger til Nils Jakob, i forhold til de andre som jeg hadde litt kjennskap til, og derfor tror jeg at det var han som overrasket meg mest av alle deltakerne, røper han.

Les også: Kraftig nedgang for «Farmen kjendis»

Blir behandlet som konger

I tillegg forteller Rustad at det har vært interessant å utveksle tidligere erfaringer fra karrierene sine og bli kjent og komme under huden på de andre deltakerne.

Han legger til at han også følte seg verdsatt av produksjonen.

– Man blir jo behandlet som en konge av produksjonen, så du føler deg veldig verdsatt og lever litt luksus, så det er jo en fantastisk opplevelse, sier han.

Det gjenstår nå åtte deltakere i årets «Mesternes mester» som kjemper om førsteplassen i årets sesong. I fjor var det Aksel Lund Svindal som vant programmet.

I tillegg til å vinne programmet som er blitt en folkefavoritt, har Svindal tatt over stafettpinnen som programleder etter at Dag Erik Pedersen ga seg etter tolv sesonger.