Den norske stjerneregissøren Tommy Wirkola (42) har det siste tiåret vært bosatt i Los Angeles i USA, men der blir han nok ikke værende for alltid, forteller han overfor Nettavisen.

– Jeg husker at da jeg vokste opp i Alta var alt jeg ville å komme meg bort derfra. Men nå setter jeg mer og mer pris på Norge, og reiser tilbake så ofte som mulig, sier 42-åringen som i disse dager er aktuell med julefilmen «Violent Night».

Og om ikke så altfor lenge er han nok tilbake for godt.

– Vi flytter bare mer og mer til Norge. Men jeg har trivdes veldig i LA – det er et behagelig sted å bo, så jeg kommer til å savne det når vi har flyttet derfra om ett år eller to, deler han.

Vil oppdra sønnen i Norge

Wirkola og kjæresten, Kamilla Alnes (33), ble i november 2020 foreldre for første gang da sønnen Henry ble født. Og skal vi tro Wirkola er familieutvidelsen en av grunnene til at de har planer om å flytte tilbake til hjemlandet etter hvert.

Les også: Wirkolas norske Hollywood-drøm ble stanset av omstridt ordning

– Vi har jo nylig fått barn. Og vi har både familie og venner i Norge, og det å ha barn der borte … Vi føler oss litt mer komfortable med det her i Norge enn der borte, påpeker han.

Men de kommer ikke til å returnere til Wirkolas hjemsted.

– Det blir nok Oslo, ja. Jeg tror ikke jeg hadde klart å overtale kjæresten min til å flytte til Alta, ler han.

– Men vi trives veldig i Oslo, og det er lett å reise til Los Angeles og USA derfra, legger den filmaktuelle regissøren til.

Suksess på første forsøk

Som nevnt har Wirkola bodd i Los Angeles i rundt ti år, men Hollywood-eventyret startet allerede i 2009.

Det var etter at nazi-zombie-splatteren «Død snø» ble vist under Sundance-festivalen samme år at Wirkola fikk en fot innenfor verdens største filmbransje. Filmen ble godt mottatt, og sørget for at han fikk en agent. Agenten ba siden Wirkola om å komme til et møte i Los Angeles, med en idé.

– Da hadde jeg Hans og Grete-ideen. Den hadde jeg spart på siden jeg gikk på filmskole, og jeg visste den var bra.

Ideen ble pitchet for ingen ringere enn Adam McKay (54) og Will Ferrell (55), som fikk umiddelbar tenning.

– De digget det, og dagen etter tok de den til Paramount. Det har aldri vært så lett siden, minnes Wirkola og ler.

Les også: «Bloggerne»-profilen skjulte spillegjeld for kona i to år – nå avslører han summen

«Hansel and Gretel – Witch Hunters» ble en virkelighet i 2013, to år etter at 42-åringen flyttet til Los Angeles. Siden har han gjort flere store filmprosjekter, som «Violent Night».

Stjernepreget hverdag

I «Violent Night», som har premiere 2. desember, er det «Stranger Things»-stjernen David Harbour som har hovedrollen som julenissen. I tillegg medvirker Hollywood-stjerner som John Leguizamo (62) og Beverly D'Angelo (70).

Med andre ord har den norske regissøren jobbet med flere store navn på prosjektet, men «starstruck» blir han dog ikke.

– Til syvende og sist er de skuespillere som er på jobb, og alle har et mål om å gjøre ting så bra som mulig, sier han.

Les også: Tom Brady bryter tausheten etter skilsmissen

I løpet av sine over ti år i filmbyen har Wirkola faktisk bare blitt «starstruck» én gang. Det skjedde før han var «etablert».

– Det var da jeg pitchet Hans og Grete-ideen. Da satt jeg på et kontor der, også kom Will Ferrell, som var en av produsentene der. Da ble jeg litt satt ut, faktisk, forteller han.

– Han snakket svensk til meg, så jeg skjønte ingenting. Han har jo svensk kone, og har vært mye i Sverige, ler 42-åringen.