I 2018 var Tone Damli Aaberge (33) programleder for det omstridte TV-programmet «Love Island», men siden den gang har 33-åringen tatt en pause fra TV-skjermen. Nå er popartisten tilbake på TV-en som en av deltakerne i «Kompani Lauritzen» sesong tre, som hadde premiere på TV 2 i helgen.

Artisten legger ikke skjul på overfor Nettavisen at hun har fått forespørsler om reality-TV en rekke ganger, men takket ikke ja før muligheten i «Kompani Lauritzen» dukket opp.

Damli avslører overfor Nettavisen at samboeren Markus Foss (39) er en stor grunn til at hun er å se på TV-skjermen sammen med de 13 andre rekruttene som konkurrerer seg gjennom tøffe militærøvelser.

Les også: Tone Damli tar et ramsalt oppgjør med VG: - Det er nok, nå!

Presset av mannen

Familien Damli har nemlig fulgt med på de to første sesongene av programmet, og Damli forteller at de synes det er et kult konsept.

– For det første har jeg sett på de andre sesongene, og det er jo så morsomt å se på. Jeg har sittet og tenkt at det der hadde jeg hatt godt av å være med på, sier Damli til Nettavisen.

33-åringen var visstnok ikke den eneste i familien som var positiv til deltakelsen. Da Damli fikk tilbud om deltakelse i den beinharde konkurransen, var det ikke noe tvil for datteren Billie (7) og samboeren Markus om at dette var en gyllen mulighet for Damli til å bli en tøffere person.

– Markus pushet meg jo til å takke ja. Jeg hadde på ingen måte blitt med hvis det ikke var for han.

– For å være ærlig så tror jeg faktisk han ville at jeg skulle bli med fordi han selv har veldig lyst til å være med på programmet, sier artisten og ler.

Artisten forteller at familien tok en felles avgjørelse om at det var noe hun skulle gjennomføre, og at datterens støtte hjalp mye. Selv ønsket hun å være med for å tøye strikken og pushe sine egne grenser for å få mer selvtillit på ting.

– Jeg trengte å utfordre meg selv og tøffe meg opp. Jeg har jo blitt veldig pysete i løpet av de siste årene, sier Damli til Nettavisen.

Kom hjem til ferdig hus

Da Damli reiste avgårde for å være med på innspillingen sensommeren i fjor, dro hun fra både familien og et nybygd hus som ikke var helt ferdig enda. I tiden under innspillingen holdt mannen fortet hjemme i Bærum med både innflytting og to barn. Kun et halvt år før innspillingen avslørte nemlig paret gladnyheten om at de ble foreldre for andre gang.

Samboeren hadde altså hendene fulle i et omfattende boligprosjekt, noe Damli også bekrefter.

– Stakkars Markus. Han flyttet inn i huset som ikke var ferdig da jeg reiste.

– Det ble ferdig mens han bodde der, så jeg kom hjem til duk og dekket bord, sier Damli med et smil.

I podkasten «Råning med Tone» forteller Foss om hvordan han var alene med de to barna og flyttet inn i det nye huset samtidig i perioden Damli deltok på innspillingen av «Kompani Lauritzen».

– Jeg hadde jo fryktelig lyst til å overraske deg med at vi hadde kommet oss inn i hus. Jeg kunne jo fortsatt bodd i det gamle huset også måtte vi bare tatt hele greiene sammen når du kom tilbake. Men det var jo veldig lysbetont, samtidig var det veldig slitsomt. Jeg gikk jo ned seks kilo mens du var borte, sier Foss i podkasten.

Damli legger ikke skjul på at det ble litt kaos på hjemmebane og at det var en slitsom periode for samboeren.

Foretrakk å bli delegert

Ifølge henne har hun tatt med seg mye lærdom hjem i bagasjen, og har blitt mye tøffere som person. Samtidig kom hun hjem til duk og dekket bord i et nybygd hus som sto klart.

Å ta imot ordre fra blant annet Fenriken, har i de tidligere sesongene vist seg å være en stor utfordring for rekruttene i programmet. På TV fremstår fenriken som streng og med myndig disiplin.

For Damli opplevdes de strenge beskjedene og oppgavene helt motsatt, da hun trolig har hatt nok å henge fingrene i hjemme i det vanlige livet.

Les også: TV-skade ødela Jan Tore Kjærs oppkjøring til «Kompani Lauritzen»-deltakelsen: – Det hemmet meg

Hvordan er du som person til å ta i mot strenge ordre?

– For å være ærlig synes jeg det var helt sykt deilig. På hjemmebane så er det på en måte Markus og jeg som foreldre som organiserer og styrer alt.

– Det var jo helt nydelig å legge fra seg alle arbeidsoppgavene og bare bli fortalt hva man skal gjøre.