- Jeg vil aller først si at Ulrikke sin låt er en fantastisk låt og en verdig vinner av MGP, starter Tone Damli innlegget sitt på Instagram før hun raser løs:

- Jeg er bare så steikenes forbanna på måten dette ble gjort på. Slik jeg har forstått det er det 30 personer som har bestemt utfallet av konkurransen. Dette før vi sto på scenen i finalen. Det vil altså si at det vi presterte i finalen ikke hadde en drit å si, skriver hun.

Lørdag kveld ble nemlig MGP-finalen rammet av en teknisk feil, noe som gjorde at publikum ikke fikk stemme på sin favoritt. Dermed hyret NRK inn en jury, basert på 30 mennesker, som avgjorde finalen.

Kritikken har haglet i ettertid der flere enn Tone Damli mener at juryen ikke er representativ, og at det bør avholdes en ny finale av Melodi Grand Prix.

- Ekstremt skuffende

Blant andre Rein Alexander, som også sto på scenen under finalen lørdag kveld, synes også at vinneren ikke bør stemmes frem av en jury.

- Dersom noen lurer på hva som skjedde så hadde NRK tekniske problemer. Det ble altså ikke publikum denne gangen som fikk stemme sin favoritt videre, men en utvalgt jury, skrev han på Instagram lørdag kveld.

- Det er jo ekstremt skuffende det som har skjedd. Sånne ting skal ikke skje. Man sitter igjen med en følelse av at man ikke har fått en rettferdig sjanse. Det burde blitt løst på en helt annen måte, uttalte manageren til Rein Alexander, Jan Erik Haglund, i et tidligere intervju med Nettavisen.

Bedømte ikke finalen

Søndag formiddag kom det også frem at juryen ikke tok selve finaleopptreden som utgangspunkt i sin avgjørelse. De så nemlig ikke på finalesendingen, og det er nettopp dette Tone Damli reagerer sterkt på i sitt innlegg på Instagram.

- I så lang tid har jeg lada opp til dette store sirkuset. Jeg har brukt dag og natt og bøttevis med energi, så skulle det ende slik, skriver hun blant annet.

Søndag formiddag møtte MGP-sjefen, Stig Karlsen, pressen og svarte på kritikken både MGP og NRK har motatt det siste døgnet. Blant annet om hvorvidt juryen var egnet til å kåre en verdig vinner.

LES OGSÅ: Kjendismanager Erland Bakke: - Det eneste riktige er å holde finalen på nytt

- Den juryen på 30 personer er en folkejury med god spredning i alder og geografi. Artistene var også opplyst om at denne vurderingen ble gjort på bakgrunn av studioinnspillingene. Back-upen er basert på studioinnspillingen, uttalte MGP-sjef Stig Karlsen til pressen, deriblant VG.

Karlsen gjorde det også klart at det ikke vil bli en ny finale i MGP.

- Det er 100 prosent uaktuelt med omstemming, sa han.