Damli og Foss kjøpte «Villa Solum» på Blommenholm for 9,4 millioner kroner i 2015.

Bygningen er oppført i 1924, med «Mansardtak med svai mot gesims og smårutede vinduer i øvre ramme samt karnapp viser jugendperioden.

Den gang anbefalte kommunens kulturvernansvarlige å ikke rive bygningen, da den er kulturhistorisk interessant, skriver Budstikka.

Dårlig stand

Villaens forfatning har derimot gjort at paret ikke har bodd i huset siden de kjøpte det, og har i mellomtiden blant annet bodd hos familiemedllemmer.

Damli selv har delt fremdriftsplaner på sin blogg. De har vært innom totaloppussing til totalrivning, for å oppføre et nytt herskapshus.

- Og så var dagen her, vi har fått nøklane til huset vi har kjøpt på Blommenholm. Huset er veldig gammalt, så vi har ein stor jobb framfor oss, men ein jobb vi gledar oss enormt til. Her skal vi få det så utruleg hyggelig. Det kjekke med å pusse opp eit så gammalt og slitent hus er at ein får det akkurat slik ein vil!», skrev Tone på bloggen sin etter at huset var deres.

Kort tid etter ble det meldt at huset måtte rives fordi det er i så dårllig stand.

LES mer: Slik blir Tone og Markus' nye hus
OG her: Rekordtall for Tone Damli

Ikke gitt tillatelse

Men kommunen har ikke gitt tillatelse til å fjerne hele bygget.

I brevs form skriver kommunen at «det ble ved behandling av søknaden lagt til grunn at deler av bygget ville bli stående, men også deler ville måtte skiftes ut.»

LES også: Tone må rive huset

I januar var altså huset jevnet helt med jorden, og Budstikka skriver at det har fått kommunen til å reagere.

- Vi har bedt om en redegjørelse for det utførte arbeidet innen 13. februar. Så vi avventer den redegjørelsen før vi gjør noe videre i saken, sier bygningssjef i Bærum kommune, Hanne Høybach til Budstikka.

LES også: Tone Damli bryter med Betsson
OG:Tone Damli og Ole Torp i julevideo på Facebook

Damli og Foss har vært et par siden 2013. To år etter ble paret foreldre til datteren Billie.

HTML EMBED
embedNAvideo("GqhAaV_C1t6RDdWjSkQNYg", false)