Gå til sidens hovedinnhold

Tone Damlis manager om MGP-skandalen: - Katastrofe

NRK hadde store problemer med avstemningen under MGP-finalen.

Tone Damli var en av de ti finalistene som kjempet om å bli Norges bidrag til den internasjonale MGP-finalen i mai. Hun ble ikke en av dem, og nå raser manageren hennes, David Eriksen, mot NRK. Kanalen hadde nemlig store tekniske problemer under sendingen, slik at seerne ikke fikk stemme som planlagt.

- Katastrofe-opplegg. Jeg kan si på vegne av de flest her, at dette ble en respektløs måte å avvikle det største TV-showet NRK har, sier han til Dagbladet.

Han var overhodet ikke alene om å rase. På sosiale medier var det flere seere som hudflettet rikskringkasteren for det nye systemet, for showet som ble avholdt i Trondheim Spektrum.

Les også: – Alle rundt bordet flyttet seg så Beckham skulle sitte ved siden av meg

LES OGSÅ: Ulrikke Brandstorp vant Melodix Grand Prix

Tone Damli var blant finalistene som ikke gikk videre da til «sølvfinalen» etter at folkejuryen tok over som følge av at stemmesystemet til NRK opplevde teknisk feil.

I år har NRK gått bort fra SMS-avstemning i år. Man må logge seg på NRK.no for å stemme.

Måten hele systemet har blitt håndtert på får den profilerte manageren til å riste på hodet:

- Så mye engasjerte artister og team som har brukt penger og tid på diverse kampanjer og som har engasjert i sosiale medier, og så er ikke NRK forberedt bedre enn at det er en tilfeldig plukket gjeng som skal avgjøre en finale. Dette, der alt er satset på sosiale medier fortsetter Eriksen.

Til syvende og sist var det Kristin Husøy med sangen «Pray for me» og Ulrikke Brandstorp med sangen «Attention» som sto igjen som de to som utkjempet kampen. Da hadde seerne på ny fått en sjanse til å stemme over nettstedet til NRK.

Det var til slutt Ulrikke Brandstorp som gikk til topps etter den nye avstemningen som ble avholdt.

Reaksjonene har haglet etter at systemet til NRK rett og slett ikke maktet å holde seg stabilt under avstemmingen, der seerne fikk beskjed om at det pågikk tekniske feil hos NRK underveis i sendingen.

Det var ikke bare Tone Damlis manager som var forbannet over at systemet ikke holdt. Rein Alexander var også blant de som ikke gikk videre fra den innledende runden, og hans manager, Jan Erik Haglund, var også irritert over det som utartet seg som en farse:

- Vi er selvfølgelig veldig skuffet over at ikke stemmesystemet fungerte. Folket fikk ikke stemme, sa Haglund til Dagbladet mens sendingen fortsatt pågikk.

Les også

Fikk du ikke stemt? Her kan du stemme på din MGP-favoritt

Kommentarer til denne saken