Gå til sidens hovedinnhold

Topp 10 serier på HBO Nordic

Serieguiden anbefaler topp 10 serier du kan strømme på HBO Nordic.

Som du kanskje vet, er HBO en forkortelse for Home Box Office. HBO har drevet med lineær-TV i USA siden 1965, men her i Norge kjenner vi HBO først og fremst som en av de aller mest populære strømmetjenestene. HBO Nordic er den nordiske versjonen av strømmetjenesten til HBO, og finnes i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

I Nettavisen-podkasten Serieguiden forteller Pål Nisja-Wilhelmsen og Ingvild Jenhaug Korneliussen deg hver uke om serier du kan strømme.

Reklame: Prøv HBO, Viaplay og Paramount+ gratis

I tillegg til å få ferske serietips i podkasten, kan du også lese anmeldelser i Nettavisen, eller se ukentlige videoer med seriepremierer og nye trailere.

Topp 10 serier på HBO Nordic

Men over til de beste seriene på HBO Nordic. Strømmetjenesten er kjent for å ha gode voksenserier, og det var ikke lett å velge topp 10. I tillegg til de på lista, kan også serier som «Snowfall» (nye episoder nå!), «Flight Attendant», «Watchmen» og «Billions» nevnes, samt «Killing Eve» og «Lovecraft Country». Uansett, her følger topp 10.

1. Game of Thrones

Ingen over, ingen ved siden av. Serien som tok verden med storm fra 2011-2019 må selvsagt ta førsteplassen på lista over topp 10 på HBO. «Game of Thrones» har vunnet hele 377 priser, og vært nominert til svimlende 610. Utenom det trenger nok ikke serien som sies å ha redefinert hele serieindustrien noen nærmere introduksjon.

Vi venter også spent på spin off-serien «House of the Dragon», som finner sted 300 år før handlingen i «Game of Thrones». Denne skal visstnok ha premiere i 2022, så det er bare å glede seg.

2. It’s a Sin

«It’s a Sin» er en helt fantastisk miniserie, om en gruppe unge homofile som får livene snudd på hodet når Aids-epidemien gjør sitt inntog i London på 80-tallet. Olly Alexander er strålende i rollen som karismatiske Ritchie, og det samme er resten av de unge skuespillerne i serien.

«It’s a Sin» er rørende, rå og rett og slett vakker. Denne klarer du garantert ikke se uten å felle noen tårer.

3. The Wire

«The Wire» er en serie-klassiker som alle bør se. Serien om dopmiljølet i Baltimore gikk fra 2002 til 2008, og siden 2015 har du kunnet se The Wire "remastered" i 16:9 og HD. Både denne og den gamle versjonen ligger tilgjengelig på HBO Nordic.

Reklame: Prøv HBO, Viaplay og Paramount+ gratis

4. Westworld

I sesong 1 av sci-fi dramaet «Westworld» foregår handlingen hovedsakelig i en western-inspirert park, hvor mennesker lever ut sine fantasier blant roboter som er skapt for å tilfredsstille behov for alt fra spenning og action til sex og vold. I sesong 2 blir vi kjent med enda flere parker og virkeligheter, mens sesong 3 snur det meste med å rette fokus mot en fremtid hvor alle har en forhåndsbestemt skjebne.

Sesong 4 av «Westworld» kommer i 2021, datoen er foreløpig ikke klar.

Les også: Topp 10 serier på Viaplay nå

5. The Handmaid’s Tale

The Handmaid’s Tale er serien som sjokkerte med sin fremstilling av en kristen konservativ verden hvor de få fruktbare kvinnene som er igjen blir tvunget til å være slaver for rike par uten mulighet til å få barn selv.

Sesong 4 av The Handmaid’s Tale har premiere 28. april på HBO Nordic, og Elisabeth Moss er selvsagt tilbake i rollen som opprørske June Osborne. Det er også bekreftet at det kommer en femte sesong av den populære serien.

6. Succession

«Succession» er svart komedie/satire-drama, om den svært rike Roy-familien og alle deres utfordringer. Serien er fornyet for sesong 3, men denne er noe utsatt grunnet korona-pandemien. Se denne om du vil bli underholdt, og hvis du har noe abstinenser etter serier med kvalmende rike mennesker etter Exit.

Les også: Her er ukas seriepremierer og nye trailere

7. His Dark Materials

«His Dark Materials» er basert på fantasy-trilogien av Philip Pullman, med Dafne Keen i rollen som opprørske og beintøffe Lyra Belacqua.

Det har kommet to sesonger som begge ligger tilgjengelig på HBO Nordic, basert på bok én og to - «The Golden Compass» og «The Subtle Knife». Sesong tre, basert på boka «The Amber Spyglass» skal files i løpet av 2021. Det er usikkert når denne får premiere.

En flott fantasy-serie om vennskap, oppvekst og selve verdens opprinnelse.

8. Euphoria

«Euphoria» er serien som sjokkerte da den kom, med tidligere Disney Channel-skuespiller Zendaya i en litt annen rolle enn man tidligere hadde sett henne i. Euphoria viser, gjennom øynene til seriens hovedkarakter Rue, et ungdomsliv preget av dop, sex og vold. I tillegg til en hel sesong, har det nylig kommet to spesialer på HBO Nordic - en med Rue, og en med Jules.

Sesong 2 skulle egentlig komme i august 2020, men grunnet Covid-19 er denne også utsatt. Planen er at filmingen til sesong 2 starter i april 2021, så premieren på sesongen antas å bli sent i 2021 eller 2022.

9. The Undoing

«The Undoing» er thrillerserien hvor vi virkelig får se en annen side av Hugh Grant, når han i rollen som Jonathan Frasier blir anklaget for et brutalt drap. Serien er en miniserie på seks episoder, og begynner du på denne klarer du garantert ikke å slutte.

Miniserien finner du i sin helhet på HBO Nordic.

10. The Walking Dead

«The Walking Dead» er zombieserien det allerede har kommet hele 10 sesonger av, men som fortsatt holder koken. Sesong 11 har sannsynligvis premiere sent i 2021, og siste del av sesongen skal gå i 2022. Det kommer også filmer sentrert rundt tidligere hovedperson Rick Grimes, men disse er det usikkert når kommer. Uansett, har du ikke sett «The Walking Dead», har du fortsatt mulighet til å rekke det før siste sesong kommer.

Reklame: Prøv HBO, Viaplay og Paramount+ gratis

Anmeldelser (+):

Delete Me (Viaplay)

Exit sesong 2 (NRK)

Solar Opposites (Disney+)

Framing Britney Spears (NRK)

Resident Alien (TV 2 Sumo)

This is Us (Amazon Prime Video)

Maxitaxi Driver (NRK)

Stolthet og Forfall (NRK)

Marvel Legends (Disney+)

Cobra Kai (Netflix)

Sabrina (Netflix)

Forrige ukes video med seriepremierer og trailere kan du se under.