Gå til sidens hovedinnhold

Topp 10 serier på Viaplay nå

Dette er de 10 seriene Nettavisens serie-eksperter anbefaler å strømme på tjenesten Viaplay akkurat nå.

Viaplay åpnet opprinnelig i 2007, og het først Viasat onDemand. I 2011 ble navnet Viaplay, og er strømmetjenesten til Nordic Entertainment Group (NENT). Tjenesten har serier, film og sport. Sporten er det samme som man finner på kanalene V Sport (amerikansk fotball, fotball, håndball, ishockey og motorsport, samt annet). TV-kanalenes innhold som du finner på strømmetjenestene er fra TV 3, V4, TV 6 og Vi-kanalene med filmer og serier.

Serieguiden er Nettavisens podkast om serier du kan strømme, og omtaler og anmelder nye serier fortløpende på video, i artikler og i podkast.

Her kan du høre podkasten

Reklame: Prøv Viaplay, HBO og Paramount+ gratis i 14 dager

Serieguiden har valgt ut topp 10 serier på Viaplay som er tilgjengelig nå, og listen finner du under. Utvalget er gjort 10. mars 2021. Vi har her valgt serier som er mest tilgjengelig på Viaplay, men du finner her også serier som finnes på andre strømmetjenester som er veldig gode eller noen store klassikere.

Hvem kan vel glemme Seinfeld, Frasier, The X-Files, Grey's Anatomy eller Ugly Betty? I tillegg kan du altså også her se serier som Vikings og sesonger av The Handmaid's Tale og the Office samt mange flere. Disse har vi ikke tatt med i listen under.

Reklame: Prøv Viaplay, HBO og Paramount+ gratis i 14 dager

Topp 10 serier på Viaplay

1. Bosch

Bosch er en hardbarket krimserie som foregår i Los Angeles. Harry Bosch er en detektiv som er tidligere Special Forces-soldat, og som både har stor respekt for regler samtidig som han er ganske utfordrende mot folkene rundt seg. Serien er basert på krimbøker, og er en moderne krimserie som også viser litt følelser og menneskene bak. En serie som mange vil like, og som kanskje kan forklares som en veldig lang og god påskekrim.

2. The Blacklist

Red, James Spader, i denne serien er en tidligere militær som blir kriminell, og senere blir informant for FBI. Listen det handler om er en liste over verdens farligste kriminelle. En strålende serie som både er smart og spennende, og ikke minst en helt gigantisk James Spader i hovedrollen.

3. Legion

Dette er tre sesonger som er basert på en tegneserie fra Marvel. Konseptet er en mutant som er schizofren (sønnen til Charles Xavier, fra X-Men). En konseptuelt veldig god serie som mange som liker, om superhelter og det overnaturlige som er litt annerledes enn mange andre serier.

4. Homeland

Denne serien er basert opprinnelig på en israelsk serie (Hatufilm), og ble en stor suksess da den kom med en strålende Claire Danes i hovedrollen. Dette er action, spenning og drama i 8 sesonger.

5. It's Always Sunny in Philadelphia

En av de morsomste seriene ikke så mange i Norge har sett har faktisk nå hele 14 sesonger (13 ligger på Viaplay). Danny deVito er strålende, men hele konseptet med en gjeng med raringer som driver en pub sammen. Dette er rett og slett hysterisk morsomt.

6. Outlander

Dette historiske dramaet følger Claire Randall som er en sykepleier fra andre verdenskrig som plutselig fyres avgårde tilbake til Skottland i 1743. Her er det historie, drama og mye sex i til nå 5 sesonger (den sjette kommer).

7. Mr. Robot

Denne thrilleren følger hackeren Elliot Anderson som har problemer med både seg selv, verden og mye rundt. En veldig spennende serie med veldig gode skuespillere. Liker du spennende serier vil du elske denne.

8. The Americans

Denne serien omhandler en familie i USA som er russiske spioner, og som faktisk er basert på en virkelig hendelse. 6 episoder med spenning og familiedrama, og med to strålende hovedrolleinnehavere: Keri Russel og Matthew Rhys.

9. Gomorrah

Denne italienske dramaserien er kanskje den beste mafiaserien som er laget, og er både skremmende og veldig realistisk. Fire sesonger, og en spinoff. En serie som er sterk, strålende og veldig, veldig bra.

10. Black Sails

Denne piratserien er en slags forhistorie før Sjørøverøya (boka). Fire sesonger med hardbarket pirathistorie. Tenk Vikings, bare med sjørøvere.

Reklame: Prøv Viaplay, HBO og Paramount+ gratis i 14 dager

Anmeldelser (+):

Exit sesong 2 (NRK)

Solar Opposites (Disney+)

Framing Britney Spears (NRK)

Resident Alien (TV 2 Sumo)

This is Us (Amazon Prime Video)

Maxitaxi Driver (NRK)

Stolthet og Forfall (NRK)

Marvel Legends (Disney+)

Cobra Kai (Netflix)

Sabrina (Netflix)