Tidligere denne uken stormet kritikken rundt den svenske toppbloggeren og influenseren Kenza Zouiten Subosic (28) etter at hun la ut et bilde der hun ammet sin relativt nyfødte sønn, Nikola.

Flere mente at bildet, som 28-åringen delte til sine 1.8 millioner følgere på Instagram, var i dristigste laget og både var krenkende og fornærmende.

Kritikken Zouiten Subosic mottokk har de siste dagene skapt en voldsom ammedebatt i vårt kjære naboland.

Torsdag kveld svarte toppbloggeren på kritikken, der hun blant annet mener at kritikken hun har mottatt drar debatten i en helt feil retning.

- Det er så utrolig trist at folk tar fokuset vekk dra det som virkelig spiller en rolle i hele denne ammedebatten, og bare leter etter feil. Jeg er drittlei av det, skrev hun blant annet på Instagram Stories, gjengitt av Hänt.

Delte i utganspunktet bilde til ektemannen

Ifølge Zouiten Subosic var bildet hun delte i utganspunktet et bilde hun kun sendte til ektemannen Aleksander Subosic.

- Jeg hater å måtte si det til dere, men har tatt ett bilde. Jeg sendte det til min mann for å vise at vi hadde tatt pause på et hamburgersted. En uke senere ville jeg publisere det på Instagram siden jeg synes det var et hyggelig bilde av meg og Nikola, skrev hun videre.

Det er imidlertid ikke bare ammingen på bildet som folk har hengt seg oppi. De siste dagene har også følgerne anklaget bloggeren for å redigere bildene hun har lagt ut av seg selv og sønnen.

- Jeg synes jeg er flink til å vise meg fra både sminkede og usminkede sider. Jeg synes det er veldig trist at folk skriver ting om meg som ikke stemmer, skrev hun.

Les også: (+) Tok dristig bilde i burka: – Dødstruslene hagler

- Forsøker å være forsiktig

Tidligere har den svenske bloggeren deltatt aktivt i ammedebatten, og har uttrykt tydelig hva hun mener om ammespørsmålet.

- Jeg forsøker å være forsiktig og ikke vise frem brystvorten, men jeg kan garantere at du hundre prosent slipper å se den om du ser en annen vei, skriver hun blant annet, og mener at hun aldri kommer til å forstå seg på folk som reagerer på amming i offentligheten.

- Vi har en sulten gutt som gjerne spiser hver time eller annenhver time, og da må brystet komme frem uansett hvor vi er. Det finnes ikke tid til å tenke «oi, lurer på om noen har vanskeligheter med at jeg ammer her?». Det er enten det eller en skrikende baby, du velger, skrev hun.

Den gang ble hun hyllet av fansen, der flere mente det var bra at bloggeren ga blaffen i hva andre mente, og ammet i offentligheten.

Hyllet og hatet

Her til lands har ammedebatten, om hvor vidt det er greit å dele bilder og amme i offentligheten, stadig opp.

Tidligere i sommer var det treningsblogger Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand som sto for overskriftene.

På Instagram delte hun et bilde av seg selv og sønnen hun ammet, der hun tok et oppgjør med både komplekser og kroppspress. Den gang ble treningsbloggeren hyllet for stuntet på Instagram.

Bildet Massa Vasstrand delte noen uker før derimot, der hun viste seg som en sårbar og sliten småbarnsmor, ble mottatt med noe varierende meninger.

Flere mente at slike bilder ikke passet seg i sosiale medier, mens andre hyllet treningsprofilen for åpenheten.

Ammedebatten har også skapt store overskrifter internasjonalt der store stjerner som blant andre «Victoria Secret»-modellen Candice Swanepoel tok et hardt oppgjør med mammapolitiet etter at hun fikk barn i 2016.

- Mange kvinner skammer seg i dag for å amme offentlig, eller de opplever å bli bedt om å forlate steder når de gir sine barn mat. Jeg har følt at jeg må dekke meg til. Jeg er blitt sjenert over å gjøre det i offentligheten, mens det å stille toppløs på bilder for kunstens skyld, ikke får meg til å føle det samme.....? Skrev hun på Instagram den gang blant annet.