Det heter seg at elever skal være forsiktig med å ha for nære relasjoner til læreren sin. Det er sikkert et godt råd generelt, men i dette tilfellet er det tydelig at det ikke finnes noen regel uten unntak.

Torstrup har nå satt kursen tilbake til hjembyen Stavanger, mens svenske Högberg har bosatt seg i Bodø. Forhåpentligvis vil de likevel holde kontakten - basert på det som skjedde i Selbu kirke i løpet av tre novemberdager for godt og vel to år siden så har de to nemlig svært mye å si hverandre - og ikke minst oss.

Med utgangspunkt i elleve låter skrevet av enten Torstrup eller Högberg, alle med røtter i alt fra salmer, folkemelodier og jazz, så tar de to vennene oss med på vakre, inderlige og ikke minst empatiske ekskursjoner med den ikke helt vanlige instrumenteringa kirkeorgel og strømgitar.

Med disse to unge herrene som reiseledere, der Torstrup forteller oss at kirkeorgelet absolutt kan benyttes i improvisasjonssammenheng og der Högberg med sin tøffe gitartone med spor av både Hank Marvin og Terje Rypdal, blir dette møtet i Selbu kirke av det spesielle og minneverdige slaget. En del av æra for det skal definitivt gå til John Pål Inderberg også som med sin umiskjennelige personlighet og høyst unike saksofontone både på baryton- og sopransaksofon krydrer bortimot halvparten av låtene.

«Selbu Sessions» har blitt musikk helt for seg sjøl. Det ligger nesten i korta med denne besetninga og når så de to unggutta og veteranen spiller så inderlig som de gjør, så blir dette en session som har alt i seg til å bli stående både lenge og vel. Tøft, inderlig og herlig!

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.