Da «Top Gear» testet elbilprodusentens første elbil Roadster, ble den slaktet så til de grader at Elon Musk saksøkte programmet.

Det tok mange år før trioen, Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May, som nå leder «Grand Tour», testet en Tesla på skjermen igjen, men i fjor prøvde Clarkson seg igjen.

Les også: USA passerer Europa i salg av elbiler

Testet på ny

Et tiår etterpå har det skjedd mye med Tesla. Denne gangen testet Clarkson en Tesla X, og påpekte blant annet at produsenten har kommet langt siden sist, og mente Tesla utfordrer selve konseptet bil, sa han i et intervju med Mashable.

Nå har også kollega James May satt seg i en Tesla Modell S P100D.

- Mange sier at «elektriske biler er kjedelige», «de har ikke noe sjel». Jeg synes de er veldig spennende. Ikke minst fordi de virker å drives av magi, sier May og viser særlig til elbilens lydnivå, i et videoklipp på nettstedet DriveTribe.

- Muskelbil

Det bemerkes blant annet i innlegget at prisen kan synes urimelig for en bil som blant annet «ikke egentlig har motor eller girkasse», men i videoklippene synes May å være imponert over særlig «Ludicrous Mode», som skal ta deg fra 0 til 100 på 2,5 sekund.

- Tesla Modell S P100D er den største muskelbilen Amerika noen gang har produsert, hvilket betyr at det er den største muskelbilen verden noen gang har produsert, sier May.

Les også: Tesla Model Y: Pris, rekkevidde og lansering

Les også: Bilsalget økte i februar – Golf og Tesla topper