Transit: Nå støtter Apple Maps kollektivtrafikk i Norge

Transit

KOLLEKTIVTRAFIKK: Apples innebygde kartapp «Maps» gir nå oppdatert informasjon om kollektivtrafikk. 

KOLLEKTIVTRAFIKK: Apples innebygde kartapp «Maps» gir nå oppdatert informasjon om kollektivtrafikk.  Foto: Lars Wærstad (Nettavisen)

Apple tar et langt skritt nærmere Google Maps og gir nå detaljert informasjon om kollektivtrafikken direkte i kart-appen.

21.01.19 13:37

Mandag 21. januar melder Apple at de nå har lansert Transit i hele Skandinavia.

Det vil si at den innebygde kart-appen som ligger i alle iPhoner og iPader nå oppgir detaljer og oppdatert informasjon om kollektivtilbudet nær deg.

Det kan nevnes at Google har tilbudt dette i Google Maps siden 2013 ...

«Fra og med i dag er Transit tilgjengelig i Norge, og du kan endelig planlegge og se reiseruter, motta oppdatert informasjon og påminnelser, motta steg for steg veibeskrivelser eller spør Siri om å guide deg gjennom din kollektivreise», opplyser Apple.

Transit gir informasjon om offentlig transport for buss, T-bane, tog og ferjer, og skal værelokaltilpasset alle byer hvor den er tilgjengelig.

Undetegnede har testet funksjonaliteten i Oslo, på en tildels kronglete reiserute fra Oslo sentrum og ut på landsbygda i Bærum. Vi opplever at appen treffer blink på både fornuftig reiserute, hvilke busser og tog som aktuelle og tiden turen erfaringsmessig tar.

Her er noen aktuelle skjermbilder som viser Transit i bruk:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Teknologi

Mest lest på Puls

Annonsebilag