Gå til sidens hovedinnhold

Tre øl for viderekomne

Enkelte har fått for seg at Nøgne Ø har blitt kjedelige. Disse tre ølene er et godt bevis på at dette ikke stemmer.

På Vinmonopolets spesialslipp lanseres i hovedsak produkter som er tilgjengelige i så små mengder at det ikke er formålstjenlig å sende dem ut til alle polutsalg. Vin og brennevin blir da sendt til spesialpolene, mens øl blir sendt til spesialpolene for øl.

Nylig var det en spesial-lansering av øl der Nøgne Ø det kompromissløse bryggeri hadde med to øl, mens et tredje slippes i april. Alle fatlagret og alle i små batcher.

Wilderness


Et lyst øl som er gjæret med villgjær på eikefat, som tidligere har vært brukt til rødvin og armagnac. Dette har tatt fire år og resultatet er et knusktørt, balansert og syrlig øl, som samtidig har en fyldig munnfølelse. Her finnes aromaer av aprikos, sitrus, gress, malt og drueskall og smak av aprikos, druer, gress, korn, umami og eddik (vi snakker tross alt om et surøl).
Malt: Bygg, hvete, havre.
Humle: Northern Brewer
8,0% ABV
15 IBU

Flaske: 0,75 l

Denne er i spesialbutikkene nå.

At Gale Force

En imperial stout som er satt sammen av et knippe utvalgte fat av forskjellige øl som komplimenterer hverandre. Resultatet er en fyldig og harmonisk stout med aroma av sjokolade, vanilje, kanel, kaffe, tørket frukt og lær og smak av mørk sjokolade, kaffe, lakris og solbær. En kan kjenne på smaken at det her finnes enkeltøl som har vært lagret på whisky og cognac-fat.
Malt: Bygg, hvete, rug, havre
Humle: Forskjellig
Tilsetninger: Muskovadasukker, demerarasukker, vanilje, kanel.
15,05 aBV
70 IBU

Flaske: 0,33 l

Det hører med at denne forsvant raskt og nå kun er tilgjengelig i Ålesund, Trondheim, Bodø og Tromsø.

Marooned

Dette er en flamsk rød som er gjæret to år på ståltank med villgjær og bakterier. Deretter har den blitt modnet i ett år på rødvinsfat. Resultatet er en forfriskende, syrlig, funky og kompleks øl, med aroma av sure bær, balsamico og stall. Smaken leker rundt sure røde bær, balsamico, korn og treverk.
Malt: Bygg, hvete
Humle: Northern Brewer
Gjær: Blandet
7,0% ABV
10 IBU
Flaske: 0,75 l

Denne slippes i april.

Kommentarer til denne saken