FORNEBU (Nettavisen): Lørdag var det duket for premierekveld på parketten i H3 Arena på Fornebu da «Skal vi danse: All stars» gikk av stabelen.

Les også: Dansedommeren kommer med innrømmelse rett før «Skal vi danse»-premiere: – Ble litt bitter

Imponerende løft og vrikkende hofter sørget for en forrykende start av årets «Skal vi danse», men premieren fikk brått en annen vending da Triana Iglesias og Kari Traa måtte møtes i en intens danseduell.

Ulikt fra tidligere sesonger av «Skal vi danse» måtte en kjendis ta farvel med danseeventyret allerede i første episode, og etter å ha lagt sammen dommernes poeng med seernes poeng ble det til slutt Triana Iglesias som trakk det korteste strået og måtte forlate konkurransen.

– Det er jo kjempetrist. Man blir jo lei seg når man ikke får fortsette med noe man har trent til og vi hadde gledet oss til flere danser, sier en skuffet Iglesias til Nettavisen etter exiten.

– Men samtidig er det en konkurranse og det er én som skal hjem. Jeg blir jo lei meg, men det er takknemlighet jeg sitter igjen med.

Triana Iglesias og Ole Thomas Hansen er vant med å være sammen hver dag. Nå venter en ny hverdag. Se hva hun skal gjøre nå:

– For en dame!

At det ble tap mot i duellen mot Traa tar ikke Iglesias med et tungt hjerte, og mener det er fullt fortjent at den tidligere kulekjøreren får være med videre i konkurransen.

– For en dame! Uansett hvem som hadde røket i dag ville det verken vært rettferdig eller urettferdig.

Traa innrømmer selv til Nettavisen at hun ble ikke sjokkert da hun havnet i danseduell lørdag kveld, men legger ikke skjul på at hun er veldig glad for at hun klarte å berge plassen videre.

– Jeg visste jo at jeg ikke var den beste danseren her, så det var ingen bombe at jeg havnet i duell, også synes jeg egentlig at det var ganske gøy. Jeg vant jo! Jeg vant jo faktisk i dag, ler Traa.

– Cengiz på toppen vant jo han også, men nå vet jeg at duell ikke er noe farlig. Der kan man faktisk bare slippe seg selv litt mer løs, fortsetter hun.

Les også: Dansedommeren kommer med innrømmelse rett før «Skal vi danse»-premiere: – Ble litt bitter

Selv om danseduell viste seg å ikke være like skummelt som Traa først antok, har hun ingen planer om å havne på samme plassering neste uke.

– Neste uke er det quick step og det er litt mer glad-sang, så kanskje man kan være litt morsommere på parketten enn det man kan med tango som i kveld, sier Traa og understreker at hun ikke gir seg med det første

Hjem til datteren

Det er ingen tvil om at Iglesias synes det er trist å måtte forlate konkurransen allerede i første program, og legger stor vekt på at det å ikke få se dansepartneren Ole Thomas blir vanskelig.

Les også: Derfor har hun færre treningstimer enn de andre «Skal vi danse»-kjendisene

De to har blitt gode venner i løpet av ukene de har danset sammen, og resten av dansegjengen har blitt viktige for Iglesias.

– Da de kom ned fra podiet og begynte å klemme meg, da var det vanskelig å ikke knekke helt sammen. Den kjærligheten man føler fra Ole Thomas og de andre deltakerne er så enorm. Det er det beste med programmet, sier en berørt Iglesias.

Etter at hun røk ut av konkurransen lørdag forteller hun til Nettavisen at nå skal hun tilbake til sin andre jobb, men viktigst av alt: hjem til datteren og være mamma på heltid.

– Jeg har mye jeg skal gjøre framover, men først og fremst å være mamma. Kanskje jeg kan kaste meg på turnéen til kjæresten min også, for han har jeg ikke sett på nesten to måneder nå.

Tok til tårene etter comebacket

Det er 13 år siden Iglesias sist svinget seg rundt på parketten i «Skal vi danse», og lørdag kveld gjorde hun comeback med en salsa til sangen «Dr. Beat» av Miami Sound Machine.

Tilbakemeldingene fra dommerne var mye bedre enn Iglesias selv forventet, og etter at hun mottok poeng fra dommerne tok hun til tårene.

– Jeg blir så rørt, uttalte Iglesias og tok hendene til fjeset.

Marerittuke før premieren

Uken før premierekvelden har vært av det dramatiske slaget for flere av danseparene. Jørgine Massa Vasstrand (33) og hennes dansepartner Santino Mirenna (28) har tilbrakt ukene før premieren på Kypros i anledning treningprofilens treningsleir, «Funkygines treningscamp», men oppvarmingen i syden ble litt tøffere enn forventet.

Les også: Derfor har hun færre treningstimer enn de andre «Skal vi danse»-kjendisene

Mandag delte nemlig proffdanseren at han hadde havnet på sykehus på Kypros.

I et Instagram-innlegg skrev danseren at formen hans hadde vært dårlig siden uken før, og at han hadde tilbrakt flere dager i sengen.

«Har trodd flere ganger at jeg har vært på bedringens vei, men så blir jeg dårligere igjen dagen etter! Så nå er jeg en tur på sykehuset. Bare for å skjønne hva det er, slik at jeg kan få riktig behandling», skrev 28-åringen på sin Instagram-konto.

Heldigvis hjalp det med legehjelp og medisiner og dagen etter delte Vasstrand at dansetreneren var ute av sykehus etter to døgn med antibiotika intravenøst – og påvist lungebetennelse.

Også Martine Lunde (26) har hatt en smertefull oppladning til «Skal vi danse: Allstars»-premieren. I et intervju med Rød Løper tidligere denne kunne influenseren avsløre at treningen fort hadde blitt et smertemareritt for henne.

For da Lunde og dansepartneren Tarjei Svalastog (23) skulle øve på et løft på trening, gikk det galt for influenseren.

– Så fikk jeg litt mange slag mot ribbeina. Så jeg har hatt skikkelig vondt i ribbeina i det siste, vært teipet opp og fått laserbehandling, forteller Lunde i intervjuet.

– Forrige uke var alt umulig, og jeg turte ikke si til Tarjei hvor vondt det egentlig var, innrømmet hun, men beroliget «Skal vi danse»-fansen at hun følte seg bedre og klar til premiere.