Forrige uke gikk Reality Awards av stabelen for første gang, og «hele» presse- og kjendisenorge flokket seg til H3 Arena på Fornebu utenfor Oslo for å feire reality-TV.

En selvskreven gjest på listen var selvfølgelig Triania Iglesias (40), som i tolv år var programleder for «Paradise Hotel» før hun ga seg i rollen i fjor.

Les også: Ville ikke lede nytt «Paradise»-konsept. La igjen en helt spesiell gave til TIX

Siden den gang har hun derimot ikke ligget på latsiden, og den anerkjente programlederen kunne fortelle til Nettavisen at det er flere ting som tar opp tiden hennes for tiden – selv etter at hun røk først ut av «Skal vi danse: All Star» på TV 2 tidligere i høst.

– Akkurat nå driver jeg og flytter, for jeg skal inn i nytt hus og ny leilighet. Vi har jo bodd to steder i åtte år, så det blir det samme, vi har bare funnet et annet sted, fortalte Iglesias på den røde løperen.

Fant drømmehuset i Finland

Iglesias og forloveden, finske Mikael Gabriel, har nemlig siden de møttes for snart åtte år siden hatt bosteder i både Norge og Finland – en leilighet på Frogner i Oslo og et hus i Finland.

Nå har de derimot funnet et nytt drømmehus i Finland, og da Iglesias gjestet podkasten «Råning med Tone» med Tone Damli (34) denne uken, åpnet Iglesias opp om flytteplanene.

– Det er litt unntakstilstander hjemme nå, for det skjer mye greier, og da er det mye armer og bein. Jeg driver og skal finne ny leilighet i Oslo, og vi har kjøpt oss hus i Finland, forteller Iglesias.

Paret har sammen med datteren bodd litt hver for seg, men altså hatt et hus de trivdes godt i i Finland. Da det derimot begynte å bygges nytt boligfelt i samme område, fant paret ut at det var på tide med et nytt hjem.

Les også: Programleder Triana Iglesias om «Paradise Hotel»-kritikken: – Tar sterk avstand fra alt

Høyt på listen av krav sto både hage, muligheter for drivhus og ikke minst nærhet til skogen, siden paret trives godt ute i skog og mark.

– Vi er litt skogsfolk og trives veldig godt i skogen, sier programlederen i podkasten.

Triana Iglesias har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.


Én telefon endret alt

Iglesias forteller videre at drømmehuset dukket opp til slutt, og huset hadde flere av kvalitetene paret så etter. Det lå nærme skogen og det var mye landområder rund der den lille familien kan boltre seg.

Paret gikk inn i budrunde, men siden Iglesias ikke var helt klar for å gi slipp på leiligheten sin i Oslo, ble huset til slutt solgt til noen andre. De ble boende i huset de hadde, og la i utgangspunktet fra seg tanken om huset i skogen.

Les også: Camilla og Julie Lorentzen selger huset: – Skjedd mye godt der

Under koronapandemien kom det derimot en uventet telefon. Den var fra kjøperen som hadde kuppet huset foran dem, som nå var på utkikk etter nye eiere til huset. Hun trivdes nemlig ikke så godt i huset likevel, og ville gjerne selge det videre ved første mulighet.

– Hun hadde funnet ut at det var ikke noe for henne å skulle bo midt inne i skogen der. Hun orket ikke å ha visning, og på grunn av skattereglene så måtte hun beholde det et år. Men hun ville forsikre seg om at noen skulle kjøpe det når hun hadde bodd der lenge nok, så hun lurte på om vi ville ha det. Så da fikk vi jo nesten et år på oss, og takket ja til det.

For at husdrømmen skulle bli realitet måtte Iglesias til slutt innse at hun måtte selge leiligheten på Frogner. Siden hun har bodd der en god stund vil hun tjene godt på salget, og hun og forloveden kunne med det kjøpe både hus og en ny, mindre leilighet i Oslo sammen.

– Så nå selger jeg en veldig stor leilighet for å kjøpe noe litt mindre. Helst noe som er litt mer barnevennlig enn Frognerveien, men i byen. Også blir det hus i Finland, sier Iglesias fornøyd.