På nyåret startet artist Trine Rein (52) et nytt og spennende eventyr, nemlig eiendomsinvestering. Siden januar har Rein dokumentert reisen nøye på Facebook-profilen sin, og det tok ikke lang tid før artisten kjøpte, innredet, og leide ut en leilighet i Gamle Oslo.

Les også: Trine Rein kjøpte leilighet i Oslo: – Litt skummelt

Skal man tro Rein har hun oppnådd flere milepæler de siste månedene, og eiendomseventyret hennes ser ut til å ha kommet i oppfyllelse.

Bratt læringskurve

– Jeg går inn for ting 150 prosent, sier Rein til Nettavisen.

Ifølge 52-åringen er ikke det en overdrivelse når hun forteller om boligeventyret hun startet for snart seks måneder siden.

I februar kjøpte hun den 49 kvadratmeter store leiligheten i hovedstaten for 4.350.000 kroner. Drøyt en måned etter overtok Rein leiligheten og gjorde den klar for utleie.

Les også: Influenseren i boligtrøbbel: Blir ikke kvitt leiligheten

Men før leilighetskjøpet dedikerte 52-åringen mye av tiden sin i månedsvis til å sette seg ordentlig inn i boligmarkedet og hva rollen som utleier innebærer.

Til Nettavisen sier hun at det ligger en nøye planlagt strategi bak utleieleiligheten, og at det ikke er et forsøk på å bli rik fort.

– Det er en hel kjede med vurderinger du må ta før du slår til på et prospekt, blant annet research på pris, lage et budsjett på hva man har råd til, og ikke minst hvor man skal finne leietakere og hvordan man skal markedsføre leiligheten, sier hun og legger til:

– Det har vært en veldig bratt læringskurve, men det har vært utrolig interessant.

Monsen på sidelinjen

Rein har for det meste klart seg alene i det oppslukende boligprosjektet, med unntak av litt hjelp fra daglig leder i Smart Eiendom, Nikolaos Farmakis.

Men hennes villmarksektemann, Lars Monsen (60), har visstnok ikke involvert seg like mye, og Rein forteller at han har for det meste holdt seg på sidelinjen:

– Han holder seg egentlig på sidelinjen og bare følger med selvfølgelig. Dette er jo mitt prosjekt. Han vet at når jeg setter i gang med noe, så gjør jeg det 150 prosent.

Les også: Trine Rein med kjærlighetserklæring til mannen: – Det beste som har skjedd meg

Men sangeren har klart seg bra på egen hånd, og etter at hun tok over leiligheten i slutten av mars, har det gått hakk i hæl med leietakere. 52-åringen leier ut leiligheten via Airbnb, og så langt har hun hatt ti forskjellige grupper med leietakere.

Selv om hun er fornøyd med hvordan ting har gått hittil, legger hun ikke skjul på at prosessen har vært litt skummel også.

– Det var veldig skummelt i begynnelsen å skulle legge den ut på Airbnb, og det å åpne døren til en av mine livs største investeringer til vilt fremmede mennesker.

Les også: Eksparet selger boligen etter bruddet: – På tide at andre får skape minner

Hun forteller videre at hun har bare fått positive tilbakemeldinger, og at boligeventyret foreløpig har vært helt uproblematisk for henne.

– Etter hvert som jeg har hatt flere leieforhold så ser jeg jo at de fleste, eller i hvert fall 100 % av de leietakerne jeg har hatt, oppfører seg som folk og behandler leiligheten pent. Så det har vært en positiv opplevelse.

– Hatt et stort behov for å ta en pust i bakken

Nå som Rein har mer kontroll på boligmarkedet kan hun bruke mer tid på andre ting, blant annet på musikken sin igjen. Det har vært stille fra artisten en stund, men nå er hun tilbake.

– Jeg skal i gang med konserter allerede i helgen, så det blir godt å komme seg på scenen og spille foran et publikum igjen, sier hun.

I år feirer hun 30 år som soloartist, men de tre siste årene har vært tøffe som artist. Rein sa til Nettavisen i 2022 at hun følte ansvaret hvilte på artistenes skuldre for å overleve pandemien, og mente at en «hel næring var lagt i grus».

Les også: Trine Reins bønn: – Vi må få folk opp av sofaen og inn i finstasen

Den krevende og uvisse tiden med pandemien førte til at Rein la musikken midlertidig på hylla, og hun legger ikke skjul på at hun sårt trengte en pause.

– Jeg har hatt et stort behov for å ta en pust i bakken fra musikken etter det vi har gått gjennom i kulturnæringen. Det har vært tungt, altså, sier Rein.

Hun forteller videre at pausen fra musikken har vært veldig inspirerende, og det later til å ha gitt henne et nytt giv når hun skal spille sin første konsert på lenge på Vestlandet denne helgen.