Det ble en brutal start for flere av deltagerne i årets sesong «Kompani Lauritzen», med både sammenbrudd første dagen, og kollaps etter flere timer uten mat.

Etter blodslit gjennom de første dagene i det strenge militærregimet måtte hele tre deltagere kle av seg militæruniformen, pakke tingene sine og forlate konkurransen i lørdagens episode.

For Vida Lill Berge (31), Edward Schultheiss (44) og Faten Mahdi Al-Hussaini (27) er eventyret nå over, etter at de røk på tre forskjellige måter.

Les også: Bernt Hulsker skaper problemer allerede første natta på «Kompani Lauritzen»

Militærkunnskapen blir satt på prøve

Etter den tunge rekruttperioden, er det de fire med lavest poeng som skal ut å konkurrere i dimmekamp. De fire utsatte deltakerne, de utslåtte og deltager Margrethe Røed (43), skulle gjennom tre forskjellige øvelser - hvor én deltaker ryker i hver av dem- den siste som står igjen får bli med videre.

Den første var en kunnskapsprøve, hvor deltakerne skulle testes i militærkunnskap, som de alle skulle ha lest seg opp i i håndboka de fikk utdelt ved innrykk.

Kunnskapsnivået blant rekruttene var sprikende, og den som først fikk tre feil måtte forlate konkurransen.

Etter flere runder, ble det klart at det var Edward Schultheiss som hadde pugget minst og ble førstemann som måtte forlate konkurransen.

- Jeg ble litt skuffa, det må jeg innrømme. Jeg skulle gjerne vært med lenger og bevise at jeg hadde vært god på noe annet for jeg hadde mer å gi, sier han til Nettavisen.

- Å være i kjelleren er ikke noe problem, for det er mange etasjer ned i den kjelleren. Uten å bli for eplekjekk i ettertid, men jeg var ikke så langt ned i kjelleren, og skulle gjerne vist hva jeg er veldig god på.

Schultheiss legger ikke skjul på at om han skulle gjort noe annerledes, ville han trent mer før oppholdet og vært i god form til konkurransene som ventet han.

- Men jeg hadde det veldig kult, og er utrolig fornøyd med det jeg var med og ikke minst de jeg var sammen med. Vi ble en god gjeng, og jeg er utrolig fornøyd med Dag Otto og Kristian som tok meg med.

Tidligere syklist Dag Otto Lauritzen og komiker Kristian Ødegaard er programledere for «Kompani Laurtizen».

Glipper på oppstilling

Etter Schultheiss' exit var det klart for «sluttet orden», der de tre skulle ta ordre fra sin overordnede.

De tre gjenværende konkurrentene var jevne lenge, og lå med like mange feil en god stund, før Vida Lill Berge til slutt trakk det korteste strået og fikk tre feil.

Berge forteller til Nettavisen at hun syntes det var leit at hun røyk først selv om det var tøft å være med på Kompani Lauritzen.

- Det var skikkelig dritt å ryke, jeg hadde så lyst til å bli med videre! Ingen vil jo ryke ut først, jeg var både trist og litt flau over at jeg ikke hadde prestert bedre i rekruttperioden.

Man kan se at Berge blir tydelig berørt av å måtte reise hjem så tidlig, og at hun feller noen tårer.

- Et plaster på såret var at vi var tre stykker som måtte reise etter dimmekampen. Faten og Edward tørket tårene mine da vi ble kjørt vekk fra Setnesmoen.

Schultheiss er ikke alene om tanken at litt trening før innrykket hadde vært lurt.

- Hvorfor forberedte jeg meg ikke bedre? Det spørsmålet har jeg stilt meg selv i ettertid. Jeg visste jo at vil skulle løpe 3000 meter og at vi skulle ha en styrketest. Hvorfor tok jeg ikke noen armhevinger i sommer? Det kan hende jeg kunne blitt lengre da, sier Berge.

Hun forteller at hun syntes det har vært kult og være med og at hun sitter igjen med en fet opplevelse.

- Jeg har møtt masse rå mennesker og fått besøke Åndalsnes som er et fantastisk vakkert sted. Også har jeg jo lært med å ha ting på en fast plass i hjemmet, som snus, nøkler og mobilen. Det blir nok muligens litt mindre pils og mer fjellturer fremover, avslutter Berge.

Les også: Siri Avlesen-Østli (36) trente målrettet før «Kompani Lauritzen»: - Mannen min tok på seg en fenrikrolle

Den tredje og siste til å ryke i episoden lørdag var Faten Mahdi Al-Hussaini. Al-Hussaini hadde slitt helt siden starten, og spesielt lørdagens konkurranse ble tøft for 27-åringen.

Men etter en «pep-talk» med fenriken, fant hun ekstra krefter til å klare og gjennomføre konkurransen. Dessverre holdt ikke det, og hun måtte likevel i dimmekamp.

I en intens konkurranse mot Margrethe Røed, hvor det var om å gjøre og henge i en tømmerstokk lengst.

Etter over tre lange minutter mister til slutt Al-Hussaini grepet og faller ned.

Det har ikke lyktes Nettavisen å få en kommentar fra Al-Hussaini.

Margrethe Røed sikret seg dermed nok en uke i troppen, og kunne gå tilbake til de gjenværende deltakerne.

«Kompani Laurtizen» går lørdager 20.00 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Les også: Nok et trekantdrama i «Ex on the beach - Afterski»-villaen: Innrømmer å ha utnyttet eksen