Mot slutten av hvert år oppsummerer strømmetjenesten Spotify året med å dele ut en liste under navnet «Wrapped». Listen er en oversikt over hvilke artister, låter og album som er blitt strømmet mest det siste året.

Les også: Dette svarer han på plagiat-anklagene: – Har ikke lyst å stjele arbeidet til noen

I år viser oversikten at det er norske artister og norsk musikk som dominerer listene. Men den viser også at det er én gruppe som dominerer i den norske musikkbransjen for tiden.

Det siste året er det altså den maskerte popgruppa Ballinciaga som stikker av med seieren. Både som den mest strømmede artisten, men også med den mest strømmede låten. Ballinciaga troner øverst på lista med hitlåten «Dans på bordet».

Gruser Karpe

Ballinciaga har for øyeblikket hele 763,641 månedlige lyttere på Spotify, ifølge pressemeldingen fra strømmetjenesten. Deres største hit er som nevnt landeplagen «Dans på bordet», som i skrivende stund har over 35 millioner avspillinger.

Nettavisen har vært i kontakt med Ballinciagas manager som forteller at trioen ikke har noen kommentar til kunngjøringen.

Statistikken til Spotify viser også at nordmenn har strømmet mer norsk musikk i år enn i fjor. Ballinciaga er tett etterfulgt av popduoen Karpe, mens The Weekend sniker seg inn på tredjeplass og Ed Sheeran på fjerde, mens vi finner TIX på femteplassen – som for øvrig har trumfet førsteplassen de siste to årene.

Overfor Nettavisen forteller Andreas Haukeland, også kjent under artistnavnet TIX, at det er fortjent å bli slått av kameratene i Ballinciaga.

– Dæven, Dette har jo vært Ballin og Karpe sitt år så det er drit fett. Jeg har jo heiet på dem lenge før gjennombruddet deres så det her er bare veldig kult, sier Haukeland.

Videre understreker han at det er fort å tenke at det er en konkurranse når en slik liste kunngjøres, men gjør det tydelig at det slettes ikke er noen konkurransen.

– Wrapped er årets høydepunkt for oss og det er alltid spennende å følge med på hvordan topplistene i de ulike landene speiler og skiller seg fra den globale listen. Vi synes det er ekstra gøy å se at nordmenn virkelig omfavner norske artister i år og er spent på fortsettelsen, skriver Johan Seidefors, Nordic Head of Content i Spotify pressemeldingen.

På listen over de mest strømmede låtene her til lands ligger også låten til den norske artisten Vinni, «Glorie», på andreplass. Karpes hitlåt «PAF.no» ligger på en tredjeplass.

Nettavisen har forsøkt å få en kommentar fra Karpes manager, foreløpig uten hell.

Ballinciagas «Dans på bordet» har derimot nærmere 12 millioner flere avspillinger enn andre- og tredjeplassen. Som på hver sin side har i overkant av 23 millioner avspillinger.

Topp 10 mest spilte artister i Norge hos Spotify

1. Ballinciaga

2. Karpe

3. The Weeknd

4. Ed Sheeran

5. TIX

6. Roc Boyz

7. Taylor Swift

8. Kanye West

9. Eminem

10. Drake

@nettavisen.no

Har de tabbet seg ut og avslørt seg selv en gang for alle? @ballinciagaoffisiell #fyp #ballinciaga #tiktoknorge

♬ original sound - Nettavisen

Topp 10 mest spilte låter i Norge

1. Ballinciaga – Dans På Bordet

2. vinni – glorie

3. Karpe – PAF.no

4. Ballinciaga – Beklager (Guttaklubben)

5. Harry Styles – As It Was

6. UNDERGRUNN – Italia

7. Roc Boyz – Bonanza (Feat. Greekazo)

8. Beathoven – SØR-AFRIKA

9. Ramón – ok jeg lover

10. Kevin Lauren – TANTE

Faktisk er det bare én internasjonal artist som har klart å komme med på listen over topp 10 strømmede låter i Norge. Harry Styles med As it was ligger på femteplass.

Topp 10 mest spilte album i Norge

1. UNDERGRUNN – UNDERGRUNN

2. Ed Sheeran – =

3. Harry Styles – Harry's House

4. Chris Holsten – Bak en fasade

5. The Weeknd – Dawn FM

6. Olivia Rodrigo – SOUR

7. Justin Bieber – Justice

8. The Kid LAROI – F*CK LOVE 3: OVER YOU

9. Imagine Dragons – Mercury – Acts 1 & 2

10. The Weeknd – After Hours

Les også: Grandiosa lager landeplage med TIX

Topplisten for årets mest strømmede album i Norge er mer internasjonal, men også der finner vi to norske album på topp 10, og ikke minst et norsk album på førsteplass. UNDERGRUNN topper listen med sitt selvtitulerte album og Chris Holsten tar fjerdeplassen med Bak en fasade.