Truls Svendsen (50) har i en årrekke smittet det norske folk med sin blide latter. Gjennom flere TV-program har 50-åringen bydd på seg selv på både godt og vondt, men i sosiale medier har han vært mye mer restriktiv på hva han velger å dele.

Les også: Harald Rønneberg advarer fansen: – Må ikke følge tipsene

Nå forteller programlederen om hvorfor han tok avstand fra sosiale medier.

– Jeg har bestandig vært ganske aktiv på sosiale medier, og jeg har et godt tall med følgere både på Instagram og Facebook. Men nå har jeg plutselig roet meg ned. Jeg har blitt så lei det der, så jeg er dårlig å oppdatere, sier Svendsen til Nettavisen.

Promotert på Instagram

50-åringen forteller videre at han tidligere var på jakt etter artige ting som skjedde i livet hans som han kunne bruke i sosiale medier. Tidligere syntes han det var gøy å finne slik humor i hverdagen.

– Etter at jeg ble pappa har jeg hatt så dårlig tid. Nå er ungene mine fire og to så jeg har ikke hatt tid til å sette meg ned med sosiale medier, og jeg tror det er det som skjedde, sier Svendsen før han legger til:

– Jeg har rett og slett blitt lei.

Les også: Harald Rønneberg ble svartelistet av Eyvind Hellstrøm etter dette

Til tross for å ha trukket seg tilbake legger ikke programlederen skjul på at sosiale medier har vært svært nyttig gjennom karrieren.

– Nå jeg har over 400.000 følger på Instagram, og det har vært en fantastisk promokanal for TV-seriene mine. Så det har vært veldig nyttig for meg. Ved å promotere på sosiale medier kan det øke seertallene på TV-programmene jeg er med på, som kan resultere i flere TV-prosjekter i framtiden.

Svendsen har ikke gått helt bort fra sosiale medier, men det kan tyde på at familielivet har preget innholdet på kanalene hans. Nylig delte 50-åringen et Instagrambilde av mobilskjermen som viser at en episode av «Lokomotiv Thomas» har kommet.

Røper TikTok idé

De siste årene har TikTok skutt i været med sine millioner av brukere som deler alt slags type innhold. Tidligere var den dominert av yngre brukere, men i den siste tiden har flere eldre kommet seg på ballen.

– Jeg er helt ute av det, og jeg kan ikke TikTok. Men hvem vet, jeg har faktisk en idé som jeg kanskje har lyst til å lansere på TikTok etter hvert, sier Svendens lurt.

Les også: Truls Svendsen kjøpte millionhytte: – Kjenner til campingen

Men Svendsen holder kortene tett til brystet og forteller at han ikke kan røpe noe mer enda. Samtidig vet 50-åringen at han kunne gjort en større innsats på TikTok.

– Det er veldig mye fint på TikTok, og jeg kunne gjort en større innsats og satt meg mer inn i appen. All honnør til de som driver med det og får det til, forteller Svendsen.