RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

HILLARY-ELSKER: Donald Trump avviser at han mobbet en journalist med et fysisk handikap.
HILLARY-ELSKER: Donald Trump avviser at han mobbet en journalist med et fysisk handikap. Foto: Evan Vucci (AP / NTB scanpix)

Trump svarer «Hillary-elskende» Meryl Streep

Sist oppdatert:
Den nyvalgte presidenten har fått med seg skuespillerens tale under Golden Globe.

Skuespiller Meryl Streep fikk stående applaus for sin taleunder Golden Globe søndag, der hun blant annet tok for seg nyvalgt presidentDonald Trump. I sin takketale etter å ha mottatt pris for lang og tro tjeneste, sa hun blant annet at hun gråt da hun så hvordan Trump parodierte en journalist med et fysisk handikap.

- Det knuste hjertet mitt da jeg så det, og jeg klarer ikke glemme det. For det var ikke en film, det var virkeligheten, sa Streep.

- Det instinktet at man skal ydmyke, når man har en offentlig posisjon, det påvirker oss alle, fordi det gir tillatelse til at alle kan gjøre det. Mangel på respekt avler mangel på respekt, vold avler vold. Når mektige personer bruker sin posisjon til å mobbe, er vi alle tapere.

Avviser mobbing

RESPEKT: Meryl Streep talte godt om hvordan respektløshet forplanter seg - med klar beskjed til USAs kommende president Donald Trump.

Det tok ikke lang tid før Trump, som innsettes senere denne måneden, tok til motmæle.

Twitter kaller han Streep for «overvurdert».

- Meryl Streep, en av de mest overvurderte skuespilleren i Hollywood, kjenner meg ikke, men angrep med i går kveld under Golde Globe. Hun er en av Hillarys løpejenter, som tapte stort, twitrer Trump, og fortsetter:

- For 100. gang, jeg «mobbet» aldri en journalist med fysiske begrensninger (jeg ville aldri gjort det), men jeg viste ham bare som «ydmyk og flau» fordi han endret en 16 år gammel historie for å fremstille meg som dårlig.

Hillary-elskere

Til New York Times sier han at han ikke har sett Streeps tale, men at han ikke er overrasket over at «liberale filmfolk» kritiserer ham, og at Streep er en «Hillary-elsker».

- Jeg gjorde aldri narr av noen. Jeg stilte spørsmål ved en journalist som ble nervøs fordi han endret på historien. Folk sier fortsatt at jeg med vilje gjorde narr av ham, som om Meryl Streep og andre kan lese tankene mine.

- Og husk, Meryl Streep introduserte Hillary Clinton på demokratenes landsmøte, mange av de folka (Hollywood, red.anm.) støtter Hillary.

Prisdryss

Streep nevnte aldri Trump ved navn i talen, men salen hadde likevel ikke problemer med å skjønne hvem hun snakket om.

Den store vinneren under søndagens prisutdeling var ellers filmen La La Land, som hanket inn hele sju priser. Blant annet for beste mannlige hovedrolle, som gikk til Ryan Gosling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere