Når det mye omtalte datingprogrammet «Naked Attraction» kommer i norsk versjon til våren, er det Tuva Fellman (33) som skal lede deltakerne gjennom det hele.

Det skriver Discovery i en pressemelding.

– Jeg gleder meg enormt til å være programleder for «Naked Attraction Norge», og det er rett og slett fordi jeg elsker kropp. Jeg synes vi ser alt for lite av ekte, vanlige, nakne kropper. Selv jeg, som utdanna sexolog, kan skvette litt når jeg plutselig ser noen nakne. Vi er så vant til pornokropper og glossy, retusjerte bilder med filterbruk at vi nesten synes en vanlig kropp og et vanlig ansikt er rart, sier hun i pressemeldingen.

Les også: Sophie Elise stakk av med verstingpris – kvelden før ble det demonstrert i gatene

Uvanlig datingkonsept

«Naked Attraction» har vært en seersuksess både i Storbritannia, Danmark og Finland, og nå kommer det altså også til Norge. I programmet skal en deltaker velge seg en date blant fem ulike kandidater – som alle er skjult bak hver sin glassvegg. Litt etter litt kommer kroppene deres til syne, helt nakne.

Deltakeren eliminerer en og en kandidat, før det til slutt står igjen én heldig utvalgt.

Les også: Ny Britney-dokumentar vekker avsky: – Tortur

Fellman, som selv er sexolog, skal som programleder hjelpe til med utvelgelsen og samtidig bistå med nyttig og fascinerende kunnskap underveis.

– Utallige ganger har jeg sittet i garderoben i svømmehallen og egentlig hatt lyst til å bli der. Det er så spennende å se på vanlige, nakne kropper. Ikke bare fordi de kanskje er flotte å se på, men fordi alle er så forskjellige. Visste du for eksempel at hos 56 % av alle kvinner henger de indre kjønnsleppene ut av de ytre? Det er det sjelden internett viser deg, men det skal du få se i «Naked Attraction Norge», sier Fellman.

Les også: Harald Rønneberg klinte til med Ane Dahl Torp på TV: – Ufattelig kleint

– Ingen som er bedre kvalifisert

Programdirektør i Discovery, Magnus Vatn, er godt fornøyd med å ha fått Fellman på laget.

– «Naked Attraction Norge» skal opplyse like mye som det skal vise fram, og jeg kan ikke tenke meg en person som er bedre kvalifisert til å lede dette programmet enn Tuva Fellman. Hun har løftet kroppstematikk, seksualitet og identitet i over ti år i NRK, og har en unik evne til å få gehør hos ungdom. Vi er stolte over å få henne med på laget her i Discovery, sier Magnus Vatn i pressemeldingen.

Fellman har i en årrekke gitt norsk ungdom råd om kropp og sex i P3s «Juntafil», og vant blant annet Skamløsprisen i 2019.