Den populære programlederen Tuva Fellman (34) avslører at hun har måttet fjerne det ene brystet etter at hun fikk påvist forstadier til brystkreft i mai.

Det gjør hun i et innlegg på egen Instagram.

«Denne posten har jeg gruet meg til å legge ut, men også tenkt at jeg har lyst til å skrive. Ting går ikke alltid som planlagt» innleder hun innlegget med på Instagram.

«Jeg måtte fjerne hele brystet. Det har føltes helt vilt dramatisk og skummelt, men på en måte har det også føltes trygt. For vi har virkelig det beste helsevesenet som finnes. Jeg er evig takknemlig for hver eneste sykepleier, lege og spesialist jeg har truffet. Jeg har fått enormt god hjelp og oppfølgning. Endelig er jeg på beina igjen, etter det som har kjentes ut som en evighet, men som egentlig bare har vært noen måneder» skriver hun videre.

Hun skriver at hun alltid har sagt at kroppen er som den er, og at den ikke er plettfri og ikke nødvendigvis symmetrisk.

«Nå som jeg sitter her med én silikonpupp og én vanlig, så stemmer vel det ganske bra, og det er helt greit. Er det noe jeg skal ta med meg fra alt dette, så er det at dersom det er noe med kroppen din som endrer seg, føles rart eller feil - så må du ta det på alvor»

Til VG skriver Fellman i en tekstmelding at hun ikke ønsker å utdype mer enn det hun har skrevet i innlegget.

Les også: Ronny Brede Aase og Tuva Fellman har blitt foreldre

Støtteerklæringer strømmer inn

Etter at Fellman delte nyheten onsdag har støtteerklæringene strømmet inn i kommentarfeltet.

Blant dem som har kommentert på Fellmans innlegg er journalist, samfunnsdebattant og sykepleier Ingeborg Senneset.

«Gode Tuva. Kan ikke forestille meg opplevelsen eller følelsen. Vet bare hva det vil si å være redd og ha en «annerledes» kropp, forskyldt av en sykdom. Men det viktigste nå, er å si takk. Til deg. For at du klarer å dele dette, for å gi mot og motivasjon og å spre viktig informasjon. Det koster sikkert, men det er verdifullt», skriver Senneset.

Også Ida Fladen, Niklas Baarli og Silje Nordnes har sendt hjertet til Fellman i kommentarfeltet på Instagram.

Les også: Ronny Brede Aase slutter i NRK

Fikk ektemannen med på laget

Fellman er for tiden programleder i Discovery-serien «Naked Attraction» som sendes på Discovery+. I tillegg til å være programleder er hun også utdannet sexolog, og fikk mye skryt for rollen sin i programmet.

Tidligere har hun jobbet i mange år som programleder i Juntafil på NRK P3. Der ga hun norsk ungdom råd om kropp og sex.

Tidligere i sommer ble det også kjent at ektemannen, Ronny Brede Aase ble kollega med henne i Discovery, etter at han sluttet i NRK etter 14 år.

Les også: Jubeltall for naken-TV: – Kun «Ex on the Beach» har strømmet bedre