I onsdagens episode av «Farmen kjendis» på TV 2, velger deltaker Ingrid Vik Lysne (31) å ta storbonde Ørnulf Høyer (66) til side for en samtale om det hun har opplevd som «ubehagelig oppførsel» rettet mot jentene inne på gården.

– Jeg synes det har kommet fint frem på TV, men det var mange hendelser som ledet opp til dette. Det var ikke bare dansingen og det på brygga. Det var flere ting som gjorde at jeg sa ifra, sier Lysne til Nettavisen om bakgrunnen for dette.

Les også: Angrer på egen reaksjon: – Tenkte: «Hva f**n er det du sier?»

I onsdagens episode blir seerne vitne til at det skal danses foran et publikum i forbindelse med ukesoppdraget. Det er i utgangspunktet Høyer og Lysne som skal stå for underholdningen, noe Lysne er ukomfortabel med og anser som «for intimt» – blant annet fordi han er eldre enn henne.

I tillegg reagerer hun senere i episoden på at Høyer tar tak i deltaker Sofie Karlstad (25) mens de går i badetøy, for å kaste henne ut i vannet mens alle de andre deltakerne bader.

Til slutt førte altså dette, samt andre hendelser fra innspillingsstart, til at 31-åringen tok grep. Hvilke andre hendelser det er snakk om ønsker hun derimot ikke å gå i detalj på, da det skal ha omhandlet noen andre på gården.

– Synes det er litt ekkelt

Med tanke på at Høyer er ukens storbonde, gir Lysne i onsdagens episode uttrykk for at det er ubehagelig å gå imot han i frykt for å bli valgt som førstekjempe senere i uken.

Likevel trekker hun seg fra dansen med storbonden i siste liten, noe som ender med at meddeltaker Sofie Karlstad tar over stafettpinnen og danser med Høyer i stedet for henne.

– Jeg tror ikke at Ørnulf ser at han er en eldre mann som er 30 år eldre enn meg, og at jeg synes det er litt ekkelt å danse med han på den måten, er blant det Lysne uttaler i episoden.

Overfor Nettavisen er Lysne tydelig på at hun ikke tror Høyer har ment noe vondt med oppførselen sin på gården, men hun påpeker at det kan oppleves ubehagelig for andre.

Og det var nettopp derfor hun tok en samtale med ham, noe hun opplevde at ble en ryddig prat.

– Jeg synes han tok det skikkelig bra at jeg tok det opp, og det har jeg respekt for. Jeg tror det er mer dritt å være han enn meg. Han har åpenbart ikke ment noe vondt med dette, men selv om han ikke mener noe vondt så kan det fortsatt oppfattes ubehagelig, sier hun til Nettavisen og fortsetter:

– Selvfølgelig var ikke hele den situasjonen der noe gøy, men jeg står for det, og er fortsatt glad for at jeg tok det opp.

Ørnulf Høyer og Sofie Karlstad har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser i forbindelse med artikkelen. Marit Andreassen ønsker på sin side ikke å kommentere saken.


– Kameraene var ekstremt på meg

Ingrid Vik Lysne legger ikke skjul på at hun er en type som har sansen for å være ærlig og komme til bunns i saken, og påpeker at det var derfor hun til slutt sa fra til Høyer direkte.

Les også: Etterlyser oppfølging etter sykdomsbeskjed

I ettertid av innspillingen har hun inntrykk av at hun ble tatt med i programmet grunnet dette personlighetstrekket.

– Vi er castet til ulike roller. Vi får aldri vite hva vi er castet til, men jeg skjønte fort at jeg ble den personen som satte ned foten og sa ifra. Kameraene var ekstremt på meg da de merket at jeg ble irritert, forteller 31-åringen til Nettavisen.

Hun legger til at produksjonen utover dette ikke blandet seg noe inn i konfliktene på gården.

– Den sterkeste innblandingen jeg merket var da en i produksjonen sa at «det kan jo være lurt å si ifra». Men ellers lot de oss gjøre vår egen greie i fred, sier Ingrid Vik Lysne.

Les også: «Farmen kjendis»-Malin lekket sitt eget nakenbilde: – Det var liksom to hengepupper og en busk

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, kan derimot avkrefte at deltakerne velges ut til å fylle ulike «roller» i totalbildet. I en e-post til Nettavisen sier pressesjefen følgende om dette:

– Utvelgelse av deltakere til realityprogrammer skjer etter nøye vurderinger, og er selvsagt ikke tilfeldig og vilkårlig. Men at vi velger ut til ulike «roller», medfører ikke riktighet.

Videre legger Dahl til at produksjonen ikke blander seg inn i diskusjoner på gården.

Måtte endre episoden

Episoden som nå ligger ute på TV 2s egen strømmetjeneste inneholdt i utgangspunktet flere samtaler mellom enkelte av deltakerne om Høyers handlinger inne på TV 2s realitygård.

Dette ble imidlertid klippet bort før episoden ble publisert på strømmetjenesten natt til onsdag, ifølge Se og Hør. Høyer skal nemlig ha reagert på innholdet, og kjente seg ikke igjen.

– Det har ikke skjedd! Hva er det de snakker om? Det er bare tull, sier han til Se og Hør om innholdet i samtalen.

Dahl bekrefter overfor Nettavisen at de klippet om episoden etter en samtale med alle involverte.

– Onsdagens utgave av «Farmen kjendis» ble tirsdag ettermiddag sendt ut for gjennomsyn til utvalgte journalister som følger programserien tett. Etter at episoden ble sendt ut til journalistene, ble vi gjort oppmerksom på at en gjengivelse av noe som skal ha skjedd inne på gården, ikke var riktig gjenfortalt, forklarer Dahl i en e-post, og legger til:

– Etter å ha sjekket dette grundig med alle involverte tirsdag kveld, valgte vi å gjøre en liten justering av programmet.

Deretter ble episoden, som vanlig, tilgjengelig for TV 2 Play-seerne natt til onsdag.

Dahl påpeker imidlertid at de ikke gjør endringer i klippingen med mindre det dukker opp opplysninger de mener gir grunnlag for å gjøre nye redaksjonelle vurderinger – uavhengig av hvor disse opplysningene måtte komme fra.