Etter fire tøffe og krevende uker har de 14 «Kompani Lauritzen»-kjendisene snart kommet seg gjennom rekruttperioden. Snart skal de over til aspirantperioden, men før den tid venter en siste krevende øvelse i rekruttperioden, nemlig «hurramegrundt».

Men det er imidlertid én av deltakerne som aldri deltok i øvelsen. Vendela Kirsebom (56) måtte nemlig trekke seg fra programmet og forlate TV-innspillingen før den tid.

Les også: Carina Dahl nektet å gjøre dette foran kamera: – Funket ikke for meg

Den tidligere supermodellen hadde før deltakelsen lovet datteren sin at hun skulle være til stede under vitnemålsutdelingen hennes i London, og ettersom datoen kolliderte med militærperioden på Setnesmoen leir, måtte 56-åringen velge bort «Kompani Lauritzen».

Men det viser seg nå at Kirsebom hadde landet en spesialavtale med produksjonen, og at hun egentlig hadde blitt lovet at hun skulle få komme tilbake til innspillingen. Slik ble det ikke.

Holdt ikke avtalen

Ifølge Forsvarets nettsider er det vanlig å få 20 permisjonsdager i førstegangstjenesten, men ettersom «Kompani Lauritzen» spilles inn i en streng tidsramme over fire uker, gjelder ikke de samme reglene i realityprogrammet.

TV 2 sier at produksjonen ikke tillater at deltakerne får permisjon eller er borte fra opptak av «Kompani Lauritzen», men innrømmer overfor Nettavisen at produksjonen gjorde et unntak for Kirsebom, og innvilget én permisjonsdag slik at hun kunne reise til London.

– Vi ønsket å la henne få delta på vitnemålsutdelingen så lenge hun var tilbake igjen til reveljen gikk dagen etterpå. Dessverre skjedde det endringer i produksjonsplanen underveis i innspillingen, og det ble ikke lenger mulig å gi Vendela perm den aktuelle dagen, sier TV 2s pressesjef, Jan-Petter Dahl.

Videre sier han at alt lå til rette for at Kirsebom kunne være borte fra TV-innspillingen en kort periode, men siden skoleavslutningen ble flyttet og sammenfalt med promodag for rekrutt- og aspirantperioden, kunne ikke produksjonen oppfylle Kirseboms ønske.

Les også: Får tyn for «Kompani Lauritzen»-spesialavtale: – Herregud, da. Du vet jo hva du har blitt med på

Det førte til at hun måtte forlate «Kompani Lauritzen», noe TV 2 beklager for.

– Vendela hadde selv et sterkt ønske om å fortsette innspillingen. Vi beklager at det ikke lenger var mulig for henne å dra på vitnemålstodelingen og komme tilbake til Setnesmoen slik hun var blitt lovet, sier Dahl til Nettavisen.

Derfor fikk hun unntak

Kirsebom ble dermed den første deltakeren som måtte forlate militærtjenesten og Setnesmoen leir, og det var tydelig at den plutselige avskjeden var ekstra tung for 56-åringen.

Kirsebom tok ikke avgjørelsen så lett, og i onsdagens episode sier Kirsebom at det var «veldig tungt å dra før dimmekamp», og at hun følte seg tom.

Les også: «Kompani Lauritzen»-profilen avslører traumatisk fortid: – Blodet sprutet

Pressesjefen i TV 2 sier at kanalen var klar over at Kirsebom på et tidspunkt i løpet av innspillingen måtte reise bort en kort tid, men understreker at de likevel ikke ville ta henne ut av produksjonen.

– Vi ønsket å ha Vendela med som deltaker i årets sesong, og ettersom vi har en promodag mellom rekrutt- og aspirantperioden fant vi en løsning sammen med Vendela som vi trodde ville gjøre det mulig å få til begge deler, sier Dahl.

Dette er det flere av de andre deltakerne som har reagert på, erfarer Nettavisen.