*Nettavisen* Livsstil.

TV 2 og Netflix avslører samarbeid

NYTT SAMARBEID: TV 2 og Netflix skal samarbeide om en ny serie. Foto: Logo / NTB Scanpix

TV 2 og Netflix går sammen om TV-serie med Oslo-avtalen fra 1993 som bakteppe.

09.05.19 09:32

I dag ble det klart at TV 2, sammen med streamingtjenesten Netflix og den Israelske kringkasteren HOT, setter i gang spenningsserien med arbeidstittel «What happened in Oslo».

Seriens utgangspunkt er en kidnapping av en ung norsk jente i Sinaiørkenen, med koblinger til forhandlingene mellom Israel og palestinerne i Oslo i 1993.

Serien produseres av norske Monster Scripted, i samarbeid med israelske Drama Team.

Kyrre Holm Tønne Johannessen har sammen med israelske Ronit Weiss-Berkowitz, skrevet manuset til spenningsthrilleren som finner sted i Oslo, Israel, i de palestinske territoriene og i Sinaiørkenen:

- Vi ble inspirert av de hemmelige forhandlingene i Oslo i 1993. Det usannsynlige skjedde: Fiender ble venner, før alt raknet og de ble fiender igjen. I dag er de lenger fra hverandre enn noen gang. Et godt utgangspunkt for både drama og spenning, sier manusforfatteren.

Så et potensiale

Daglig leder og produsent i Monster Scripted, Håkon Briseid, har lenge fulgt med på den voksende produksjonsbransjen i Israel- og de mange gode prosjektene som nettopp kommer derfra. Sammen med dramasjef i TV 2, Christopher Haug, dro de derfor til Israel for litt under to år siden, hvor ideen til «What happened in Oslo» ble skapt.

- Vi møtte mange produksjonsmiljøer, men ble virkelig imponert over Drama Team. De har blant vært med å produsere den israelske og amerikanske versjonen av «Hostages», samt serier som «In Treatment» som ble adoptert av HBO. Det har vært veldig spennende å jobbe sammen med dem om dette manuset, forteller produsenten.

Storsatsning

TV 2 har vært med på utviklingen av serien fra begynnelsen og har store forventinger til sluttresultatet.

- TV 2 jakter alltid etter de beste historiene- og i dette tilfelle er det et «high end» norsk spenningsdrama med internasjonale koblinger vi skal presentere for det norske folk. Vi har stor tro på at dette vil fenge seerne og er veldig glade for at både Netflix og HOT ser det samme som oss. Vi gleder oss til samarbeidet, sier dramasjef i TV 2, Christopher Haug.

Serien planlegges å gå i opptak i begynnelsen av 2020.

Fakta

Dette er «What happened in Oslo»:

Annonsebilag