Det blir svært dramatisk for YouTuber Robin Hofset (31) i torsdagens episode av TV 2-programmet «I fyr og flamme».

I programmet, som ledes av tidligere sportsanker Simon Nitsche (31), skal tre kjendisduoer påstå at de har utført de villeste, rareste og mest vågale utfordringene – som alt er dokumentert på video. Et dommerpanel skal underveis tippe om duoene har klart å gjennomføre utfordringene eller ikke.

Les også: Kastet kjæresten på dør

Men da Hofset og makkeren, Victor Sotberg (31), skulle kjøre en speedbåt i godt over 100 km/t, gikk det veldig galt.

– Fikk overtenning

Da Nettavisen traff de to kameratene i forbindelse med et «I fyr og flamme»-pressetreff tidligere i år, kunne begge si seg enige om at de følte seg på hjemmebane da de deltok i programmet.

– Vi kommer fra YouTube der vi er vant til å gjøre litt idiotiske ting og ulike utfordringer, så derfor vil jeg si at «I fyr og flamme» var midt i blinken for oss to, sa Sotberg til Nettavisen med stolthet.

Les også: Hevder produksjonen ba dem roe ned sexpraten: – Skal være et familieprogram

Men selv om de følte seg innenfor trygge rammer, innrømmer de likevel at de fikk nokså overtenning i torsdagens utfordring. Da skulle de nemlig konkurrere i Norgescupen i båt-racing.

Til Nettavisen forteller Sotberg at han er glad i fart og spenning, og gasset dermed litt ekstra på i konkurransen. Det viste seg å bli litt for heftig for lagkameraten, som på et senere tidspunkt ble kastet ut av båten i toppfart.

– Vi hadde den raskeste båten som hadde en toppfart på 120 km/t, og plutselig var det litt mer vind på vannet enn det var da vi prøvekjørte, forklarer Hofset.

Hofsets hovedoppgave var å styre vekta i båten ved å lene seg ut til sidene slik at vekten ble riktig balansert i svingene. I et sterkt vindkast vippet derimot derimot opp i 90 grader, og 31-åringen ble sendt ut av båten som en katapult i over 100 km/t.

– Også var det et tau som snurret seg rundt foten min, så jeg hang fast etter båten, minnes han og legger til:

– Så jeg har fortsatt ikke følelse i leggen, faktisk. Eller, jeg har fått følelse på innsiden, men jeg kjenner ingenting på oversiden av den.

Hofset legger ikke skjul på at han opplevde situasjonen som dramatisk, og forteller han fikk litt panikk da han lå i vannet og ikke fikk av seg hjelmen.

– Jeg fikk panikk, for det kom masse vann inn i hjelmen, også klarte jeg ikke å få opp visiret. Men så fløt jeg heldigvis opp over vannet og fikk hentet inn pusten og roet meg ned, minnes han.

Endte på legevakten

Etter å ha blitt plukket opp av et sikkerhetsteam og brakt til land, ble det konkludert om at det ikke var noen alvorlige skader. Likevel ble 31-åringen sendt på legevakta.

Der fikk han beskjed om at det han hadde fått et kraftig smell i vannet, og at han hadde brukket et par ribbein.

Til tross for at han var mørbanket, ønsket imidlertid Hofset å gjennomføre oppgaven. Da brøt Sotberg inn og satte ned foten.

– Jeg satte vel foten litt ned der. Robin er flink til å pushe seg selv, selv om han har litt vondt, men jeg merket at han hadde veldig vondt og skjønte at det i hvert fall ikke ville bli noe bedre dagen etterpå. Så vi hadde ikke klart å gjennomføre oppgaven uansett, sier Sotberg.

– Det er ikke tull engang, jeg klarte så vidt å komme meg opp av senga, så jeg måtte drive og åle meg forsiktig ut, så jeg hadde ikke hatt sjanse, sier Hofset.