«... er jeg den eneste moren som ...», skrev den danske kokebokforfatteren Annemette Voss på Instagram denne helgen.

Akkurat det spørsmålet er det nok mange mødre som har stilt seg selv, men at den setningen ender med «...i mangel på servietter ... har slikket barna mine rundt munnen - med og uten matrester og snørr?» er nok ikke like vanlig.

«Fy helvete, det er noe av det kvalmeste jeg noensinne har sett», skriver én. «Jeg er på ingen måte redd for bakterier, men dette. Det blir pent nei takk», skriver en annen.

Selv om de fleste brukerne ikke kjenner seg igjen i Voss sin kreative løsning er det likevel enkelte som beroliger henne om at hun ikke er alene. «Hvis noen sier de ikke har det, så lyver de», skriver én, mens en annen mor skriver «Selvfølgelig har jeg det. De lever enda begge to og det gjør jeg også. I beste velgående».

Les også: - Se, der er en sånn mann som vi kan snakke om når vi kommer hjem, mamma

Til den danske avisen B.T. forklarer Voss, en tidligere vinner av «Den store bagedyst» - Danmarks versjon av «Hele Norge baker» - at hun aldri har tenkt over hvorfor hun gjør som hun gjør:

– Jeg kan ikke forklare hvorfor. Jeg har ikke tenkt at det var ekkelt. Man gjør så mange merkelige ting når man er mor. Man gjør jo bare tingene kjapt og greit, forteller hun.

Voss forklarer videre at hun ikke alltid husker på å ta med våtservietter, og mener det er da den noe alternative metoden kommer til nytte.

Les også: Kan du tolke barnets gråt?

Det er en bedre måte å løse snørrproblemet på enn å rengjøre barna med tøyet sitt, mener hun.

– Det synes jeg er eklere. Da står jeg jo der med skitne klær. Jeg har ofte silkebluser på, og da har jeg plutselig snørr hele veien opp armen.

Noen storslikker og -fan av snørr virker det derimot ikke som at Voss er, all den tid Instagram-innlegget hennes ovenfor starter med: «Jeg drømmer tilbake til alle ANDRE øyeblikk enn dette fra vår skiferie ...»