– Det var kanskje litt dumt av meg å være med på dette. Det ble jo ikke helt optimalt for det neste jeg skulle gjøre, fortalte styreleder i Vålerenga Hockey, Jan Tore Kjær (53), til Nettavisen da han var aktuell med «Fangene på fortet» i fjor.

Innspillingen av «Fangene på fortet» fant nemlig sted tidlig på sommeren i 2021, og så fort sommeren var over reiste 53-åringen og 13 andre kjendiser til Åndalsnes for å delta i «Kompani Lauritzen», som returnerer til skjermen på lørdag.

Les også: Her er de nye «Kompani Lauritzen»-rekruttene

Og med tanke på at Kjær skadet seg under «Fangene på fortet»-innspillingen, legger han ikke skjul på at han ble noe hemmet i oppkjøringen til realitydeltakelse nummer to. For mens mange velger å legge seg i hardtrening før de deltar i «Kompani Lauritzen», ble det nesten umulig for 53-åringen.

– Jeg bristet jo noen ribbein da jeg var med i «Fangene på fortet». Og det merket jeg godt hele sommeren. Så det hemmet meg, uten tvil, sier Jan Tore Kjær til Nettavisen nå.

Se øyeblikket da det gikk galt for Kjær i videoen under:

– Blåmerker over hele kroppen

Styrelederen i Vålerenga Hockey legger ikke skjul på at skaden fra innspillingen i Frankrike bekymret ham før han rettet snuta mot nok en fysisk utfordrende realitydeltakelse.

– Senest en uke før vi skulle dra, merket jeg det godt i ribbeina da jeg var ute og prøvde å trene litt, forteller Kjær.

Les også: Reagerer på TV 2-gjenbruk: – Skaper en kjendis og utnytter det kommersielt

Men tiden skulle dog vise seg å lege alle sår, og smertene ble borte til akkurat rett tid.

– Innen vi kom til Åndalsnes var jeg 100 prosent. Men selvfølgelig, hadde det ikke vært for den skaden så kunne jeg trent meg opp bedre. Men sånn er verden, og jeg er alt i alt kjempefornøyd med prestasjonen og det jeg gjorde. Og tatt i betraktning at jeg er den eldste deltakeren i «Kompani Lauritzen» noensinne så synes jeg at jeg kom godt ut av det.

Kjær legger derimot ikke skjul på at det ble noen småskader også under innspillingen i Åndalsnes.

– Etter den første uka så hadde jeg blåmerker over hele kroppen. Det var både betennelser og sår, og jeg måtte få tabletter i alle bauger og kanter. Der og da var jeg litt usikker på om det var verdt det. Men det synes jeg nå, da, ler han.

– Litt som en fødsel

Men skader både før og under innspillingen var derimot ikke den eneste utfordringen Kjær møtte på.

Han slet også til tider med å konstant bli fortalt hva han skulle gjøre. Spesielt av noen som var så mye yngre enn han.

– Jeg har i utgangspunktet ikke noe problemer med autoriteter, men det er jo fordi jeg selv er sjefen i hverdagen.

– Så når det kommer en jypling på 25 og hyler deg opp i ansiktet og forteller deg hva du skal gjøre... Det var ganske tøft. At noen skal bestemme når du skal legge deg, stå opp, spise, snakke, gå på do. Ja, det var tøft. Spesielt for meg som er veldig glad i å nyte livet, uttaler Jan Tore Kjær og ler godt.

Nå i ettertid ser han derimot tilbake på det som noe positivt.

– Til å begynne med var det helt jævlig, men nå som jeg har det litt på avstand er det kanskje litt som en fødsel. Helt jævlig der og da, men man blir jo glad i det. Man glemmer alt det vonde. Så nå ser jeg tilbake på det som bare veldig fint.

Redd for Fenriken

Det å bli trykket ned for så å bygges opp, er en filosofi «Kompani Lauritzen»-kjendisene virkelig har fått kjenne på.

Selv har Jan Tore Kjær vært med på å bygge både lag og fellesskap i Vålerenga Hockey over mange år, men akkurat denne filosofien er ikke noe han har vært borti i sitt eget liv.

– Vi har jo samme mål, man skal få et fellesskap til å lykkes. Men jeg er ikke enig i det at man skal bryte noen ned for så å bygge dem opp igjen. Det er bare i forsvaret man kan gjøre det. Så det var litt morsomt å se det fra den siden, deler han.

– Men utenom det er jo det vi opplever i «Kompani Lauritzen» akkurat det samme som det vi gjør i Vålerenga. Man skaper et fellesskap og en styrke mellom mennesker som er helt unik. Man blir en gjeng som spiser, lever, trener, vinner og taper sammen. Hver dag, hele uka, legger han til.

Les også: Politiet måtte stoppe «Kompani Lauritzen»-fest

Og mannen som leder dette fellesskapet, foruten Dag Otto Lauritzen (65) og Kristian Ødegård (47), er Fenriken - eller Geir Aker (46), som han egentlig heter. Han har Kjær et noe vanskelig forhold til. Selv i dag – lenge etter innspillingen.

– Han var helt jævlig skummel. Jeg hadde vondt hver gang han kom inn. Jeg var redd for kjeft hele tiden, sier han.

– I ettertid er han litt mykere hvis du møter ham privat, men jeg klarer ikke helt å se på ham som alle andre, vanlige mennesker. Jeg tror ikke jeg noen gang kommer til å se på ham som noe annet enn Fenriken, sier Jan Tore Kjær og ler.