NEW YORK (Nettavisen): TV-verten Sean Hannity tar i sitt siste program et kraftig oppgjør med prins Harry, etter at prisen tråkket i salaten og uttalte seg negativt om USAs The First Amendment, USAs første grunnlovstillegg.

- Grunnlovstillegget er «høl i hue»

I en podkast med Dax Shepard, kalt «Armchair Expert», kalte prins Harry grunnlovstillegget «bonkers» eller «høl i hue» – samtidig som han innrømmet at han ikke helt forstår det.

– Jeg har veldig mye jeg ville ha sagt om First Amendment, siden jeg på en måte forstår den, men den er høl i hue, sier prinsen i podkasten.

Les også: Prins Harry med nye avsløringer: Mener prins Charles har «lidd» hele livet

– Jeg har ikke lyst til å bevege meg nedover First Amendment-stien fordi det er et enormt tema, og noe jeg ikke forstår fullt ut, fordi jeg bare har vært her i såpass kort tid. Men man kan finne et smutthull i alt.

– Du kan kapitalisere eller utnytte det som ikke blir sagt, fremfor å utheve det som faktisk blir sagt, sier prinsen.

Les også: - Dette er nøkkelen for å komme seg ut av pandemien

«Right royal pain in the ass»

Hannity, som har USAs mest populære TV-program med rundt 4,5 millioner seere, sparer ikke på kruttet når han angriper prinsen.

«Right royal pain in the ass», eller en skikkelig kongelig plage, er Hannitys dom over prinsen.

– Før vi takker for oss, så har jeg nå en beskjed til Harry som angriper en av Amerikas mest hellige rettigheter, ytringsfriheten, sier Hannity helt på slutten av sin TV-sending, mandag, før han får til angrep på prinsen.

– Harry, vi trenger virkelig ikke at du kommer over fra England og gir oss en leksjon i USAs første grunnlovstillegg, sier Hannity.

– Og hvis du ikke kan forstå betydningen av ytringsfrihet og viktigheten av konstitusjonelle prinsipper som tillater fri utveksling av ideer og meninger, noe som igjen gjør Amerika til den beste nasjonen i verden, så er det kanskje på tide for deg å flytte til et sted som er mer kompatibelt med dine begrensende ideer, sier Hannity i sin overhøvling.

Les også: Meghan og Harry-intervjuet: - Sjokkerende stor grad av narsissisme

- Tillot deg og din kone å slakte din egen familie

Men Hannity gir seg ikke der. Han drar også fram intervjuet som prins Harry og hertuginne Meghan gjorde med TV-profilen Oprah Winfrey tidligere i vinter.

– Du må forstå at dette er det samme første grunnlovstillegget som tillot deg og din kone å slakte din egen familie i Oprah Winfrey-intervjuet. Du og Meghan fikk lov til å anklage familien din for rasisme, sier Hannity.

– Og vi trenger egentlig ikke forelesninger om skikker eller hellige friheter, og du står for øvrig fritt til å reise hjem for å skvære opp med kongehuset og med folket som du og din kone har såret så dypt, fortsetter han.

Les også: Brev fra 124 pensjonerte generaler: Sprer konspirasjonsteori og stiller spørsmålstegn ved Joe Bidens mentale helse

- Jeg syntes synd på deg

Hannity vrir også kniven litt ekstra rundt når han sier;

– På en måte synes jeg litt synd på deg fordi det virker som du blir dratt mellom den nye bruden din og familien din tilbake i England, sier TV-verten.

Hannitys angrep på prins Harry får nå stor omtale i USA og verten som skulle ta over TV-seerne fra Hannity, Laura Ingraham, så følgende da han var ferdig med sin tirade.

Jeg trodde du skulle kaste Den amerikanske uavhengighetskrigen i trynet på ham, sier Laura, før hun legger til.

– Jeg tror ikke noen kommer til verken til Harry eller Meghan for å få råd om noe som helst for tiden.

Se hele angrepet fra Hannity på prins Harry her:

- Vis det litt forbaska respekt

Seans Hannity og Laura Ingraham er på ingen måte de første som kritiserer pris Harry etter podkasten.

Intervjuet har fått mange amerikanere til å reagere sterkt, og flere mener han bør vise mer respekt for landet som har tatt imot ham etter at han og hertuginne Meghan flyttet fra Storbritannia.

– Vel, nå doblet jeg akkurat størrelsen på feiringen av min Independence Day, skriver den amerikanske kongressmannen Dan Crenshaw.

Les også: Fant kvinne (47) i skogen som levde av å spise gress og mose

Den konservative skribenten, forfatteren og TV-personligheten Meghan McCain skriver følgende:

– Vi kjempet en krig i 1776 så vi ikke trengte å bry oss om hva du sier eller tenker.

– Når det er sagt, så har du valgt å søke tilflukt her fra ditt hjemland og blomstrer her på bakgrunn av hva vårt land har å tilby, og en av de tingene er First Amendment - så vis det litt forbaska respekt, skriver hun.

- Han skjønner ikke tegninga

Den britiske populisten, tidligere EU-parlamentariker og leder for brexitpartiet, Nigel Farage, svinger også sabelen over prinsen.

– Det at prins Harry fordømmer USAs First Amendment viser at han ikke skjønner tegninga. Snart vil han ikke være ønsket på noen sider av dammen, skriver Farage på Twitter.

– Folk er forferdet over at Harry kunne gjøre dette

I den samme podkasten forteller prins Harry at han vurderte å bryte med kongehuset opptil flere ganger, også før han møtte Meghan, fordi det til tider føltes som å være i filmen «The Truman Show». Han sammenlignet det også med å bo i en dyrehage.

Flere av uttalelsene til Harry i podkasten har ført til at anonyme kilder i kongehuset slår kraftig tilbake.

Blant annet reageres det sterkt på at Harry kom med sin kritikk av kongehuset samtidig som prins Philip var svært syk.

Les også: - Kastet ut fordi shortsen var for kort

– Folk er forferdet over at han kunne gjøre dette mot dronningen når hertugen av Edinburgh knapt er i graven.

– Å trekke bestefaren inn i dette er så sjokkerende og respektløst, sier en anonym kilde til Daily Mail, ifølge NRK, som først omtalte saken.