Ifølge den tyske avisen Bild er bryllupet mellom Märtha Louise (51) og Durek Verrett (48) satt på vent inntil videre.

Det forteller Verrett selv i et intervju med avisen.

– Jeg kan avsløre at så lenge jeg ikke har en ny nyre, er bryllupsplanene satt på vent, sier amerikaneren til avisen.

Når intervjuet skal ha blitt gjort eller i hvilken sammenheng avisen har snakket med Verrett, opplyses ikke i saken, men 48-åringen siteres på flere ting rundt bryllupsplanleggingen.

Blant annet sier han ifølge Bild, at han «ikke vil gå til alters og tenke på helseproblemene sine»:

– Det bør være den beste dagen i livet vårt, med en ny nyre.

Nettavisen har vært i kontakt med prinsesse Märtha Louises manager, Carina Scheele Carlsen, som skriver i en tekstmelding at Märtha Louise ikke kommenter hva tyske aviser skriver. Märtha Louise ønsker heller ikke å svare på om det Verrett skal ha sagt til avisen stemmer, eller i hvilken sammenheng Durek Verrett skal ha gitt et intervju til avisen.

Carlsen skriver derimot i en SMS at «når noe skal informeres om bryllupet, kommer det direkte fra oss».

Verrett har ikke besvart Nettavisens henvendelser, men overfor VG bekrefter han at avisens opplysninger stemmer.

Leter etter en match

Verrett måtte i 2012 gjennom en nyretransplantasjon, noe han fikk økonomisk hjelp til gjennom en innsamlingsaksjon.

Innsamlingsaksjonen gikk under navnet «Hjelp Durek Verrett med en nyretransplantasjon», der 214 personer donerte 25.225 dollar – i underkant av 200.000 norske kroner. Nyren fikk han av søsteren sin, og Verrett delte selv en video på YouTube der han takket for all støtten han fikk.

Men nå, elleve år senere, trenger han altså en ny nyre igjen, sier han til Bild.

Ifølge Verrett har Märtha Louise meldt seg som en mulig donor, men hun skal ikke ha vært en match. Til Bild sier han:

– Märtha ville ha gjort det, men nyren hennes passet ikke. Så vi fortsetter å lete. Jeg er sikker på at vi en dag vil finne en.

Videre sier Durek Verrett at Märtha Louise er «favorittsykepleieren» hans, og at hun passer på at han måler blodtrykket regelmessig og at han passer på seg selv.

– Mange helseutfordringer

I en direktesending på Instagram for to uker siden, fortalte Verrett selv om helseproblemene.

– Jeg har hatt mange helseutfordringer i livet mitt. I august i fjor mistet jeg nyren min. Igjen, var blant det han sa.

Videre fortalte han at han fikk en nyre av søsteren sin forrige gang dette skjedde, og at den holdt i ti år.

– Så jeg har fått dialyse siden august i fjor, og har lett etter en donor. Og jeg gjør fortsett det jeg må, forklarte Verrett.

Hele direktesendingen kan du se under:

Klagde inn sykdomsartikkel

Utover dette har Verrett vært relativt taus om helseproblemene sine. Han klaget blant annet inn ukebladet Se og Hør til Pressens Faglige Utvalg (PFU), etter at de skrev at han lider av alvorlig nyresykdom og har gått til dialysebehandling for dette, i en artikkel i desember 2021.

Saken ble behandlet i PFU i september 2022, der utvalget kom fram til at Se og Hør ikke hadde brutt god presseskikk.

Verrett mente da at ukebladet hadde brutt tre paragrafer i Vær varsom-plakaten, og samtlige i utvalget påpekte under behandlingen av klagen, at det var en vanskelig sak. Likevel kom de fram til at Verretts virke som sjaman, som han også tjener penger på, gjør at saken er av klar offentlig interesse.

Utvalget mente for øvrig at det skal være høy terskel for å opplyse om slike helseopplysninger i mediene, men at det i dette spesielle tilfellet var relevant da Verrett eksponerer seg selv og sin egen helse som forretningsmodell som sjaman.

– Han (Verrett, journ.anm.) har selv oppsøkt oppmerksomhet rundt det, han lever av det og driver kommersielt, også overfor sårbare grupper. Det er dette jeg tenker legitimerer å publisere denne opplysningen. Men det er helt i grenseland, det er det, var blant det PFU-leder Anne Weider Aasen uttalte da saken var i behandlingsutvalget.