Etter 19 sesonger på skjermen, gir Ellen DeGeneres (64) og «The Ellen DeGeneres Show» seg denne uken.

Det var i mai i fjor at den berømte 64-åringen delte nyheten om at hun skulle legge ned showet hun startet opp i 2003.

Les også: Skandalen som felte talkshow-dronningen

Da la hun ikke skjul på at det hadde vært en tung avgjørelse.

– Det var tårer. Det var veldig vanskelig, for jeg elsker alle her. Vi har et nært forhold. Jeg kommer inn her hver dag, og dette er både mitt liv og deres liv, fortalte hun til kollega Oprah Winfrey (68) under en sending av showet den gang.

Nedleggelsen av talkshowet kommer i kjølvannet av et turbulent år innad i produksjonen, der det blant annet har rent inn med anklager om et «giftig» arbeidsmiljø bestående av både systematisk rasisme, frykt og trusler. Men det er langt fra første gang showet - og DeGeneres - har fått kritikk.

Ufrivillig babybekreftelse

Opp gjennom årene har Ellen DeGeneres hatt flere av verdens største stjerner på besøk i talkshow-sofaen, og hun er kjent for å ofte få liret ut detaljene hele verden lurer på fra de kjendisene som velger å stille opp i programmet hennes.

Da Mariah Carey (53) gjestet talkshowet i 2008 dro hun det imidlertid kanskje litt for langt.

Les også: Derfor forsvant Markus Bailey fra TV-skjermen

Da hadde det lenge svirret rykter om at sangstjernen og hennes daværende ektemann, Nick Cannon (41), ventet sitt første barn, og Ellen DeGeneres prøvde å få en bekreftelse.

Carey var derimot ikke klar for å snakke om spekulasjonene, og nektet å svare på babyspørsmålene.

Men DeGeneres tok ikke et nei for et nei, og tilbød sangeren et glass champagne som hun naturligvis ikke kunne drikke fordi hun var gravid. I senere tid har Mariah Carey beskrevet dette møtet som «ekstremt ukomfortabelt», ifølge UsWeekly.

– Jeg var ikke klar for å fortelle noen det fordi jeg hadde gått gjennom en spontanabort tidligere, sa hun i 2020.

Nær venn av president Bush

I 2019 ble det også mye skriverier etter at bilder av DeGeneres og USAs tidligere president, George W. Bush (75) nådde pressen. De to hadde da vært til stede under en kamp mellom Green Bay Packers og Dallas Cowboys sammen.

Som følge av dette fikk DeGeneres mye kritikk, og ble blant annet kalt dobbeltmoralsk av enkelte.

Les også: (+) Ole Sanders jobber med verdens største kjendiser: – Jeg har ikke hjerte til å si hvor tilfeldig det er

Dette fordi hun og Bush står på hver sin side i kampen om homofiles rettigheter. DeGeneres er selv lesbisk - og gift med en kvinne - mens Bush ved flere anledninger opp gjennom har uttalt at han ikke støtter ekteskap mellom samme kjønn.

Senere samme måned forsvarte 64-åringen vennskapet med den tidligere presidenten under en sending av talkshowet sitt – der hun blant annet uttalte at hun har flere venner som ikke deler alle de samme politiske synspunktene som henne.

Pinlig bursdagsdiskusjon

Kort tid etter Bush-kritikken gikk for øvrig også et helt annet klipp fra «The Ellen DeGeneres Show» viralt.

Da var det derimot et annet kjendismøte som ble en snakkis.

I november 2019 var nemlig «50 Shades of Grey»-skuespilleren Dakota Johnson (3) på besøk hos DeGeneres, der hun blant annet snakket mye om 30-årsfeiringen sin.

Johnson hadde invitert flere kjendiser til en stor fest, men DeGeneres hevdet hun ikke ble invitert.

– Jeg visste ikke engang at du likte meg, uttalte Johnson.

Intervjuet gikk sin seiersgang i sosiale medier, der fansen diskuterte heftig om det var morsomt eller pinlig at DeGeneres fisket såpass hardt etter en forklaring på hvorfor hun ikke ble invitert til den kjendistunge bursdagsfeiringen.

Johnsons fest fant for øvrig sted samme dag som DeGeneres var på kamp med Bush, så hun hadde trolig ikke kommet.

Trendet på Twitter

Som tidligere nevnt, har DeGeneres det siste året fått kritikk for å ha vært krass med sine egne ansatte.

Men hun har også blitt beskyldt for å ikke være spesielt hyggelig i virkeligheten, og i 2020 trendet hun på Twitter etter at den kanadiske komikeren startet en tråd der han ba Twitter-brukere dele historier om dårlige opplevelser med DeGeneres – enten det var på talkshowet eller på privaten.

Les også: Isak Dreyer-bildet skapte storm - svaret hans vekker nye reaksjoner

YouTuber Nikkie de Jager (28), eller Nikkie Tutorials som hun kanskje er best som, var blant dem som delte en historie og blant annet beskyldte Ellen DeGeneres for å være «kald».

Det gjorde hun da hun gjestet talkshowet «De Wereld Draait Door» i hjemlandet Nederland.

– Det er veldig hyggelig at du kom over og sa hei til meg. Det gjorde ikke hun, sa hun til verten Matthijs van Nieuwkerk.

– Det jeg har opplevd her og i andre land er at det er en helt annen verden. Det er mer fjernt, la hun til.

Les også: Sophie Elise får gjennomgå etter denne detaljen på 17. mai. Dette svarer hun

I tillegg til den nederlandske YouTuberen var det også mange andre som delte sine historier på Twitter, der enkelte hadde hatt negative opplevelser med programlederen blant annet på hoteller og restauranter. Også den tidligere livvakten Tom Majercak hevdet å ha blitt dårlig behandlet av den verdenskjente talkshow-verten ved enkelte anledninger.

Dårlig sammenlikning

I april 2020, samtidig som DeGeneres sto midt i stormen av negative anklager, dro hun en noe uheldig vits.

På dette tidspunktet var så godt som hele verden i «lockdown» som følge av koronapandemien, og DeGeneres sendte derfor talkshowet fra millionhjemmet sitt i California. Der sammenliknet hun karantenen med fengsel.

Sammenlikningen falt ikke i god jord hos alle, spesielt fordi DeGeneres lever et liv i luksus.

I tillegg var det ifølge UsWeekly mange som mente programlederens kommentar var upassende med tanke på at fengsler rundt om i hele USA slet med å få plass til alle de innsatte samtidig som de prøvde å unngå et virusutbrudd.