I løpet av de to siste årene har det vært mye på agendaen til sanger og musikalartist Ulrikke Brandstorp (26).

På jobb har hun rukket å vinne både «Melodi Grand Prix» og «Maskorama» i tillegg til at hun sikret seg hovedrollen i musikalen «Mamma Mia» som har gått på Folketeateret i Oslo gjennom hele høsten, vinteren og våren.

Men det er ikke bare Brandstorps profesjonelle liv som går på skinner om dagen. Tidligere denne måneden kunne artisten avsløre at hun har skutt gullfuglen også på hjemmebane.

Les også: Ulrikke Brandstorp «fanget» kjæresten med låt-hyllest: – Den beste gisselsituasjonen

1. mai delte nemlig Brandstorp at kjæresten gjennom to år, Oskar Nordberg (28) hadde gått ned på kne.

– Det er helt fantastisk, man blir litt nyforelsket igjen, forteller Brandstorp til Nettavisen.

– Jeg vet ikke om det er underbevisstheten som spiller inn, men jeg har gått mye mer med hvite klær etter den dagen, ler hun.

Romantisk frieri på piknik

I vårlige omgivelser hadde paret reist til Ås utenfor Oslo for en piknik for å feire to år som kjærester og Brandstorp forteller at alt lå til rette for et romantisk frieri.

– På veien ut tenkte jeg «det er jo toårsdagen, kanskje det skjer noe». Men så ville jeg jo heller ikke bli skuffet, så jeg prøvde å være litt cool, forteller artisten og fortsetter:

– Jeg prøvde å se i lomma hans om det var noe der, klin gærn vet du. Men oppi skjortelomma der så jeg noe svart, og tenkte sånn: «Herregud nå skjer det!», også lente jeg meg inn for å se litt mer, også var det bilnøkkelen. Så da tenkte jeg: «Okei, nå må du roe deg ned, Brandstorp».

Les også: Henrik Elvejord Borg og Lisa Anckarman gifter seg: – Kjærlighet ved første facetime

Men det var altså ikke bare bilnøkkelen Nordberg hadde tatt med seg på piknik, for etter at maten var spist og paret koste seg i hverandres selskap, spurte Nordberg artisten om hun ville gifte seg med han.

– Vi begynte å nærme oss tiden hvor vi skulle dra, siden jeg måtte tilbake til Oslo for å spille «Mamma Mia», og han hadde fortsatt ikke gjort det så da tenkte jeg bare at jaja da var det ikke i dag.

– Men så sier man jo fine ord til hverandre på toårsdagen og plutselig så drar han opp den esken og spør om jeg vil bli Ulrikke Brandstorp Nordberg. Og da ville jeg jo det.

Med både tårer og fine ord beskriver Brandstorp maidagen som fantastisk og at frieriet ble akkurat slik hun hadde ønsket seg.

– Jeg hadde drømt om et personlig frieri hvor det bare er oss. Kanskje det er fordi jeg gjør det jeg gjør, så var jeg livredd for at han skulle fri offentlig.

Måtte rett på jobb

Som nevnt valgte Nordberg å gå ned på kne mot slutten av piknikdaten og paret fikk derfor ikke tilbrakt så lang tid sammen som forlovet før Brandstorp måtte på jobb på Folketeateret for å spille rollen som Sophie. En forlovet dame som straks skal gifte seg.

– Jeg klarte å holde meg til Sophie, men jeg følte jeg hadde verdens største hemmelighet. Jeg hadde jo på meg ringen min og følte at jeg løy til publikum!

– Men det var litt vanskelig å holde fatningen altså og ikke skrike litt for høyt når de venninnene roper «Du skal gifte deg!» under forestillingen.

Men den store dagen fikk en god feiring da Brandstorp var ferdig på Folketeateret. Nordberg hadde samlet venner og familie til en fest for å feire forlovelsen da Brandstorp kom hjem.

Vil vente to år med bryllup

Selv om Brandstorp og Nordberg nå er forlovet haster ikke paret med å faktisk gifte seg. Bryllupet blir nemlig ikke før i 2024, men det betyr ikke at Brandstorp ikke allerede er i gang med planleggingen.

– Jeg trodde jeg skulle holde meg rolig, men det var lettere sagt enn gjort. Vi vet ikke så mye enda, vi har begynt prosessen, men det eneste vi vet er at det ikke blir før i 2024, forteller hun og fortsetter:

– Det er noe med det å kose seg med å være forlovet, og den epoken der. Men jeg vil ikke være evig forlovet heller, så det var viktig for oss å sette en dato.

Hvordan bryllupet blir skal paret derimot kose seg med de neste to årene, men en ting er sikkert: det blir ikke noe «Mamma Mia»-bryllup på en gresk øy.

– Vi har tittet litt på utlandet, og det eneste vi vet er at det på ingen måte blir Hellas!

– Sophie gifter seg jo ikke i stykket vet du, hun kommer seg jo aldri dit, så kanskje jeg er litt redd for at det er de blå stolene og dørene som jinxer det.

Like før frieriet ga Brandstorp ut sin første låt på et år, nemlig «Love You to Love Me» som er en kjærlighetserklæring til nettopp Nordberg. Nå klinker hun gjerne til med enda en ny låt.

Les også: Kjæresten vil ha barn, det vil ikke Anniken Jørgensen: – Jeg skal ikke føde en unge bare for å redde et forhold

Sangen «Talk To Me» handler i følge Brandstorp om at man virkelig vil bli kjent med et annet menneske.

– Låten handler om at når man blir kjent med noen, kanskje spesielt i et parforhold, så vil man kanskje vite de tingene som man egentlig ikke vil vite om den personen. Gjerne de tingene som kanskje er litt vanskelig å snakke om, men som man er nysgjerrig på!

– Jeg har jo tatt meg selv i å spørre Oskar om tidligere forhold, men så vil jeg jo egentlig ikke vite om det, legger Brandstorp til med et flir.