Førstkommende søndag sparkes Melodi Grand Prix-sirkuset i gang igjen, når den første delfinalen går av stabelen.

Der stiller blant andre Ulrikke Brandstorp (27) med låten «Honestly», og returnerer med det til MGP tre år etter at hun stakk av med seieren i MGP-finalen i 2020 med «Attention».

Og Brandstorp gleder seg stort til comebacket.

– Det er helt sykt. MGP er helt fantastisk, og jeg elsker alt som følger med. Også føler jeg at jeg har noe uoppgjort i Eurovision-sammenheng – så jeg er klar for å gi alt, og prøve igjen. Det er jeg skikkelig klar for nå, sier hun til Nettavisen.

Sulten på revansje

Da Brandstorp vant MGP i 2020, skulle hun i utgangspunktet til Rotterdam og representere Norge i Eurovision. Det satte derimot koronapandemien en stopper for, da hele Eurovision ble avlyst og bidragene ble skrotet.

27-åringen fikk tilbud om å stille i Melodi Grand Prix igjen året etter, dog med en annen låt. Det takket hun nei til.

Les også: Disse ti artistene skal delta i Melodi Grand Prix

– Jeg kunne stilt i 2021, men ville ikke være med bare for å være med. Jeg måtte ha en låt jeg tror på og kan stå for. Det hadde jeg ikke da, men det har jeg nå. Også trengte jeg å få det litt på avstand, for det var et spesielt år. Men nå er jeg gira, sulten og har motivasjonen. Så det føles veldig riktig nå.

Men før hun kan ta revansje i Eurovision. må hun vinne den norske finalen. Og Brandstorp er klar for å kjempe.

– Man skal aldri ta noe for gitt, det er jo en helt fantastisk gjeng jeg konkurrerer mot. Så her er det bare så synge med hjertet og gjøre alt man kan. Og jeg er klar, sier hun bestemt.

– Grusomt å holde hemmelig

Brandstorp har stor tro på MGP-låten sin, som hun har skrevet sammen med Jim Bergsted, Helge Moen, Ben Adams, Joshua Oliver og manageren Christoffer Gunnestad.

Hun ønsker dog ikke å avsløre for mye av hva låten handler om, men kan gi noen små hint:

– Den betyr veldig mye. Den er veldig «Ulrikke», og er skrevet mot MGP og Eurovision. Den handler om å være redd for å miste et menneske man står nært. Ingen meg uten deg. Rett og slett, forklarer 27-åringen overfor Nettavisen.

Les også: Gikk i kjelleren under «Mesternes»-innspilling

Nå som nyheten om at hun er tilbake er ute, er hun spent på hvordan mottakelsen blir. Og hun er takknemlig for at hun endelig kan snakke høyt om at hun gjør comeback etter to år.

– Det har vært helt grusomt å holde hemmelig, jeg er utrolig dårlig til å lyve, ler hun.

Måtte advare kjæresten

Brandstorp har imidlertid kunnet snakket om deltakelsen med sine nærmeste, blant andre forloveden Oskar Nordberg.

De ble et par under koronapandemien, og forlovet seg i mai 2022. Med andre ord har ikke Nordberg vært en del av Melodi Grand Prix, som er et svært tidkrevende prosjekt, før.

Brandstorp har av den grunn sett seg nødt til å advare ham.

– Kjæresten min har jo ikke vært med på dette før, så jeg er spent på hvordan dette går, sier hun, og legger lattermildt til:

– Så ja, jeg har gitt kjæresten min en klar advarsel om at det ikke blir like mye fokus på ham de neste ukene.